Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Son seçim anketinde yeni partilerden büyük sürpriz!

POLİTİKA

Gezici Araştırma tarafından gerçekleştirilen son seçim anketinde DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Memleket Partisi ve Zafer Partisi'nin yükselişte olduğu görüldü.

Rusya ve Ukrayna savaşının başlamasının ardından siyaset gündemi de savaşa odaklandı. 6 partinin "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" metnine imza atmasıyla birlikte siyaset kulisleri yeniden hareketlenirken, Gezici Araştırma tarafından yapılan son ankete yeni partiler damga vurdu.

Muharrem İnce tarafından kurulan Memleket Partisi ile Ümit Özdağ tarafından kurulan Zafer Partilerinin 1 puanın üzerine çıktığı görüldü. Ayrıca DEVA Partisi 2.2 alırken, Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi de 1.4 puan aldı.

Araştırmada, "Size göre ülkenin ekonomik sorunlarını kim çözebilir?" sorusu da soruldu. Bu soruya verilen yanıtlara göre, CHP ile İYİ Parti'nin yer aldığı Millet İttifakı, AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nı 2.5 puan farkla geride bıraktı.

Ankette siyasi partiler arasında en fazla oyu ise yüzde 30.4 ile AK Parti aldı. Hükümet partisini sırasıyla CHP, İYİ Parti, HDP ve MHP takip etti.

"Cumhurbaşkanı ilk turda belirlenemeyip ikinci tura Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan kalsa kime oy verirsiniz?" sorusuna katılımcılar şu yanıtı verdi: Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 52.6, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 47.4...

AKP: Yüzde 30.4

CHP : Yüzde 28.2

İYİ PARTİ: Yüzde 11.3

HDP: Yüzde 10.1

MHP: Yüzde 9.2

DEVA: Yüzde 2.2

GELECEK: Yüzde 1.4

MEMLEKET: Yüzde 1.2

ZAFER: Yüzde 1.2

YRP : Yüzde 1

TDP: Yüzde 0.9

DP: Yüzde 0.9

SAADET : Yüzde 0.8

BBP: Yüzde 0.6

TİP: Yüzde 0.4

VATAN: Yüzde 0.1

DSP: Yüzde 0.1

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.