Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

SON DAKİKA: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar

POLİTİKA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte basın açıklamasında bulundu. Yunanistan ile Ege adaları konusunda yaşanan gerilime de değinen Çavuşoğlu, 'Böyle boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok.' dedi.

Yunanistan ile Ege adaları sorunuyla ilgili konuşan Çavuşoğlu şunları söyledi;

Başkasıyla tatbikat yapsalar ne olacak, Türkiye'ye düşmanlık etseler ne olacak? Yunanistan Başbakanı'nın ya da başka Yunan Başbakanı'nı Avrupa Birliği'nde bizi övmesini beklemiyoruz. Böyle bir beklentimiz de yok. Bizim hiç lobimiz olmadı Yunanistan'a. Türkiye'yi dışlayarak bir sürü toplantılar, formatlar oldu. Oldu mu bir şey, olmadı. Böyle boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok. Yunan halkı Türkiye ile ne düşünüyor ona kulak versinler.

Gerginlikten yana değil iş birliğinden yanayız. Haklarımızı koruma konusunda kararlılığımız tam.

Strateji belirleseler ne olacak? Başkasıyla tatbikat yapsalar ne olacak, Türkiye'ye düşmanlık etseler elde ne edecekler? Cumhurbaşkanımızın da tepkisinin sebebi bu. Yani İstanbul'da bir öğle yemeğinde gayet gelip tıpkı Dendias'ın Ankara'daki basın toplantısından önce, 'Olumsuz bir şey söylemeyeceğim, sizden de beklentimiz budur' demesine rağmen tam tersine rağmen olumsuz bir basın toplantısı, konuşması yapması gibi. 

YUNAN AMİRAL'İN 'BOĞAZLARI VURACAĞIZ' SÖZLERİNE YANIT

Geçmişte görev yapmış askerlerin sözlerine cevap vermeye gerek var mı? Eğer geçmişte üst düzey subaysa cesareti varsa o zaman yapardı. Yani boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok. Esas Yunan ve Rum halkı Türkiye'nin gücüyle ilgili ne düşünüyor ona kulak versinler yeter.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.