Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kılıçdaroğlu aday olacak mı?

POLİTİKA

6 parti lideri 3 Temmuz'da bir kez daha bir araya gelecek. Kulisler hareketli, 3 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "aday olabilir" çıkışı olabileceği iddiaları gündemde. Peki, bu iddialara İYİ Parti ve CHP'den nasıl yorumlar geldi?

6 parti lideri 5. kez 3 Temmuz'da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında biraraya gelecek. Gözler o toplantıya çevrilmişken kulisler de hareketli. Halk TV Yazarı İsmail Saymaz'a konuşan İYİ Parti'li bir kaynak, " 3 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyorum' diyebileceğini iddia etti.

Ancak CNN TÜRK'e konuşan, İYİ Partili kaynaklar, "Şu an için hiç öyle bir durum söz konusu değil, İYİ Parti'ye CHP'den bu yönde verilen bir sinyal veya bilgilendirme yok" ifadesini kullandı. Haberde iddia edilenin ancak bir "yorum" niteliğinde olabileceğini vurguladılar.

Kaynaklar, 6'lı masanın kurulma amacının parlamenter sisteme dönüş odaklı olduğunu belirtti. Bu nedenle ittifak ve aday meselelerinin henüz hiç konuşulmadığını, bunların gündeme gelmesi için seçim takviminin netleşmesi gerektiğini ifade ettiler.

3 Temmuz'daki toplantının da yine parlamenter sisteme geçiş ve seçim güvenliği odaklı kurulan komisyonların çalışmaları ile ilgili olacağı, net gündemin ise Haziran ayı sonuna doğru liderler tarafından şekillendirileceği vurgulandı.

CNN TÜRK'e konuşan İYİ Partili kaynaklar "Kılıçdaroğlu'nun aday olabilmesi için seçime doğru yapılacak ankette en az 5 puan önde olması gerekir" yorumlarına da "Kılıçdaroğlu deneyimli bir siyasetçi kriterin ne olması gerektiğine nasıl bir strateji güdüleceğine karar verecek biri" dedi.

Öte yandan, CHP kulislerinde de Kılıçdaroğlu'nun 3 Temmuz'daki toplantıda aday olabilirim diyeceğine dönük iddialar için "Bu konu konuşulmadı. Henüz öyle bir gündemde değiliz, zaten gündem de Haziran sonuna doğru ev sahibi partinin önderliğinde belirlenir" değerlendirmeleri yapıldı.

Adayın Temmuz veya Ağustos aylarında belirlenip belirlenmeyeceği ise CHP kulislerinde "Seçim takvimine bağlı. Kasım’da seçim olacağı kesinleşmeden olabilir ihtimali üzerinden hareket etmek anlamlı değil” şekinde konuşuluyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.