Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Füzeler ateşlendi, emir bekleniyor

POLİTİKA

Son 50 yılın en büyük askeri sevkiyatının ardından Karadeniz'e devasa bir ordu yığan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve NATO'ya meydan okuyup düğmeye bastı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki Donbass ve Kırım krizi tırmanırken, bölgeden uydu işle çekilmiş yeni görüntüler geldi.

Kırım'a ve Ukrayna'nın doğu sınırına 40 binerden toplam 80 bin yeni asker yığan Moskova yönetimi, şimdi de savaş uçaklarını bölgeye getirdi. ABD'li teknoloji şirketi Maxar, Putin'in 2014'te el koyduğu Kırım'daki Angarsky eğitim alanına konuşlandırılan binlerce askerin uydu görüntülerini dünya ile paylaştı. Maxar'ın gökyüzünden çektiği fotoğraflar arasında, yine Karadeniz kıyısındaki Kırım'da bulunan Opuk eğitim alanında bekleyen ordu birlikleri göze çarpıyor.

Kırım'daki Saki hava üssünde ise birçok filodan Karadeniz'e kaydırılan onlarca savaş uçağı var. Rusya lideri Putin, ABD savaş gemilerinin Karadeniz'e doğru yöneldiği saatlerde bir gövde gösterisine girişti.

GEMİLER FÜZE ATEŞLEDİ

Karadeniz'e Azak Denizi'ne bağlayan Kerç Boğazı'nı kapatan Putin, onlarca savaş gemisi ve sayıları 50'yi bulan jetin katıldığı gövde gösterisinde çok sayıda füze ateşledi.

Karadeniz'i alev topuna çeviren 20'yi aşkın savaş gemisine su üzerinde alçaktan uçan 50 adet jet de katıldı. Moskova, tatbikatta saldırı amaçlı kullanılan araçlar bulunmasına rağmen rutin savunma amaçlı bir gösteri düzenlendiğini savunuyor

TANK MUHAREBESİNE HAZIRLANIYOR 

Cephenin Ukrayna tarafında ise, Kiev yönetimi Kırım'dan güney Ukrayna'ya deniz ve kara saldırısı bekliyor. Ukraynalı bir subay, "Ukrayna ordusu bu gemileri çok ciddiye alıyor" dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.