Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Emek ve Özgürlük İttifakı yarın 'adaylık' toplantısı yapacak

POLİTİKA

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın oluşturduğu Koordinasyon Kurulu yarın bir araya geliyor. Masada adaylık önerileri var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklamasının ardından, muhalefet partilerinde de seçim hazırlıkları hız kazandı. Emek ve Özgürlük İttifakı üyeleri, adaylarının şubatın ilk haftasında açıklanabileceğini belirtti. Gözler Emek ve Özgürlük İttifakı’nın adayına yöneldi.

Bu kapsamda Emek ve Özgürlük İttifakı’nın oluşturduğu Koordinasyon Kurulu 2 Şubat Perşembe (yarın) günü Emekçi Hareket Partisi’nde saat 14.00’da toplanıyor. Toplantı basına kapalı olacak ve ardından bir açıklama yapılmayacak. Koordinasyonun gündeminde ise cumhurbaşkanı adayı üzerine alınan öneriler tartışılacak. Öneriler doğrultusunda genel başkanlara sunulmak üzere bir rapor hazırlanacak. Bu rapor ittifakın alacağı karar açısından önemli.

Ardından Koordinasyon tarafından bir rapor hazırlanacak. Hazırlanacak rapor Eş Başkanlar ve Başkanlara sunulacak ve Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir sonraki toplantı tarihi de belirlenmiş olacak.

Bu Koordinasyon toplantısında adayın isminin belirlenmesi beklenmeyeceği belirtildi.

GÜLTAN KIŞANAK'IN ADI ÖNE ÇIKIYOR

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın son toplantısında üç isim üzerinde durulduğu belirtiliyor. Bu isimlerden birisi de HDP Eski Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.