Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Akşener: Haksız kazanç sağlanan tüm işlemleri yargıya taşıyacağız

POLİTİKA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Devleti baypas ederek, milletimizin sırtından haksız kazanç sağlanan tüm işlemleri yargıya taşıyacağız" ifadesini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, ekonomi üzerinden iktidara yüklendi: Sabır taşı artık çatlamış milletimize, “sabretmeyi” tavsiye eden bu üstün zekalılar konu, 5’li çete ve saray oligarşisi olunca, nedense bambaşka bir yaklaşım sergiliyor. Mesela millete gelince “sabır” diyenler yandaşa gelince “Al sana bir maaş daha" diyor. Mesela emekliye gelince “sabır” diyenler, müteahhide gelince “Al sana bir ihale daha” diyor. Mesela öğrenciye gelince “sabır” diyenler, AK Partili dayısı olan, pudra sevdalısı gence gelince, “Al sana ATM’den maaş kartı" diyor. Sabırda seçiciliğe bakar mısınız?

Türkiye için seçimin tercih değil mecburiyet olduğunu vurgulayan Akşener, ''Sırf bu bile Bay Kriz’in ucube sisteminin ve Türkiye Ekonomi Modeli dedikleri safsatanın iflas ettiğinin itirafıdır. Türkiye, bu kafayla daha fazla yönetilemez. Türkiye, bu ciddiyetsizliğe, bu iş bilmezliğe daha fazla esir edilemez. Türkiye, Bay Kriz ve ucube sistemini, daha fazla taşıyamaz. Bu kadar basit. Milletimiz ve memleketimiz için seçim, artık bir tercih değil, bir mecburiyettir.'' ifadelerini kullandı.

"Elektrik zamlarını geri alın"

İktidara elektrik zamları konusunda çağrısını tekrarlayan Akşener, "Elektrik zamlarını geri alın. Hem de, ivedilikle geri alın. Nisan ayındayız. Sıcaklar artmaya başladı. Birçok bölgemizde, tarım ürünleri ilk defa bu ay sulanmaya başlayacak.  Çiftçilerimiz, tarlalarına su verirken elektrik zamlarıyla yüzleşecekler.  Yalnızca bu yıl tarımsal sulamada kullanılan elektriğe yüzde 100’ün üzerinde zam geldi. Koca bir kış Türk milletini soğuğa ve karanlığa mahkûm eden elektrik zamları, bu sefer de, sofralarımızın bereketini kaçıracak'' dedi.

"İmtiyaz süresi dolan şirketlerin sözleşmelerini uzatmayacağız"

Kşener, ''Elektrik dağıtım hizmeti özelleştirilirken milletimizin alın terinden sağlanan kârlar karşılığında altyapı yatırımı yapılacağı sözü verilmişti. Ama Isparta örneği bize, bu yatırımların yetersiz kaldığını gösterdi. O nedenle biz, İYİ Parti iktidarında sözleşmelerdeki yatırımlar yapıldı mı yapılmadı mı, tek tek bakacağız. Dağıtım şirketlerini, denetlemekle sorumlu TEDAŞ görevini yerine getirdi mi, getirmedi mi, araştıracağız. EPDK, gerekli yatırımları yapmayan şirketlere, yaptırım uyguladı mı, uygulamadı mı, inceleyeceğiz. Sayıştay’ın konu ile ilgili raporlarını, işleme alacağız. Devleti baypas ederek, milletimizin sırtından, haksız kazanç sağlanan, tüm işlemleri yargıya taşıyacağız. İmtiyaz süresi dolan şirketlerin, sözleşmelerini uzatmayacağız.'' ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.