Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

ABD'de Türkiye'ye yeni yaptırım çağrısı

POLİTİKA

Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Türkiye'ye F-16 satışının İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği şartına bağlanması çağrısı yaptı.

Ankara'nın dış politikasına yönelik eleştirileriyle tanınan Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Türkiye'ye F-16 satışının, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği şartına bağlanmasını istedi.

Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin de başkanı olan Van Hollen, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri onaylanmadan F-16 satışına onay verildiği bir senaryo yaşanmayacak" dedi. Al Monitor sitesinin Washington'da düzenlediği bir etkinlikte konuşan Van Hollen, "AB'deki ortaklarımızla daha yakın koordinasyon içinde çalışmalıyız ve eğer Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini engellemeye devam ederse, potansiyel olarak yeni yaptırımları ele almalıyız" çıkışı yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki hafta yaptığı Washington ziyaretinde ABD'li mevkidaşı Anthony Blinken ile görüşmüş ve F-16'ların, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilişkilendirilmemesi çağrısında bulunmuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.