Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Temizliğin ABC'Sİ

ÖZEL HABER

Daha önce birçok temizlik ürünü kullanmışsınızdır. Evde ofiste aperatif bir şeyler işimizi kolaylaştırınca ondan vazgeçemiyoruz. Size bu yazımızda evinizi günlük temizlerken kullanabileceğiniz birkaç ipucu vereceğim.

  1. Kahve Telvesini Gübre olarak kullanmak

Evet yanlış okumadınız. Kahvenin telvesini nasıl ki cildimiz için farklı karışımlarla kullanıyorsak onu bitkilerimiz için harika bir besin kaynağı olarak da kullanabiliriz. İçtiğiniz kahvelerin telvelerini dökmeyin. Onları bir yerde tutun. Güneşte güzelce kurutun. Sonrada bitkilerinizin saksılarına dökerek verimlilik sağlayın.

  1. Maden Suyu ile Temizlik Deterjanı Yapmak

Maden suyunun faydaları saymakla bitmez. Cildimize, bağırsaklarımıza, mide hazımsızlığına kadar birçok konuda faydasını görmüşüzdür. Şimdide evde yardımımıza başka bir konuda koşuyor. Maden suyunun bir kaba alın. İçerisine biraz limon rendeleyin. Şimdiden detoks içeceği gibi oldu. Ama kendinizi tutun. Çünkü bununla camları sileceğiz ve pırıl pırıl olacak.

  1. Havlulardaki Lekelere Son

Havlularımız her an elimizin altında….özellikle beyaz havlularımıza bir kere leke değdi mi artık çıkması imkansız. Kimisi çamaşır suyunda bekletiyor, kimisi sirkeli suda bekletiyor. Biz şimdi lekelenmiş havlularımızı soda bikarbonat +çamaşır suyunda bekleteceğiz. Birkaç dakikada lekeler kaybolacaktır.

  1. Davlumbaz İçin Bikarbonat

Mutfakta enfes yemek kokuları geliyor. İştahımızı kabartan o muhteşem kokular karnımızı guruldatmaya yetti de arttı.. Peki ya mutfağa sinmesin diye çalıştırdığımız davlumbazdan gelen kötü kokular onları ne yapacağız.

Basit biraz bikarbonat soda ediniyoruz. Ilık suyu koyduğumuz bir kaba davlumbaz tellerini içerisine alıp biraz bekletiyoruz. İyice üzerindeki yağ lekeleri yumuşamaya başlayınca bir bez yardımıyla ovalayarak lekelere elveda diyoruz…

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.