Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

 Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül sorunları sıraladı

ÖZEL HABER

 Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül  Malatya'da yaptığı konuşmada kurumlar arası sorun ve sıkıntılardan bahsetti. Malatya Müftülüğünde meydana gelen sorunlara değinen Gül, "pandemi döneminde bütün kurumlar gibi bizler de çalıştık. Ancak yapmış olduğumuz çalışmalar takdir görmedi" diye konuştu.

 Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül Malatya yönetim kuruluyla beraber özel bir restoranda sabah kahvaltısında buluştu. 

Malatya il teşkilatımızla sorun ve sıkıntılarını dinlemek için bir araya geldiğini ifade eden Genel Başkan Gül, "istişarelerde bulunacağız ve birçok konuyu ele alacağız. Son zamanlarda özellikle Malatya İl müftülüğümüzde yaşayan bir takım sıkıntılar var. Sıkıntıları dile getireceğiz ve yetkililerle göreceğiz Mil Diyanet Sen olarak daha önce ifade ettiğimiz gibi diyanetin en hızlı büyüyen sendikasıyız. Büyüyoruz ve birçok sıkıntımız var, üyelerimiz fazla olduğu illerde bazı sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Mobing diyeceğimiz uygulamalarla karşı karşıya kalabiliyoruz" dedi. 

Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, kurumları kurumların amirleri yönetecek, sendikalar yönetmeyecek. Sadece Müftülükler için geçerli değil tüm kurumlarımız kurum amirleri yönetecek, sendikaların soruşturmalara müdahil olmalarını asla tasvip etmiyoruz. Arkadaşlarımızla bu gün burada toplantı gerçekleştiriyoruz. Mil Diyanet Sen olarak Diyanet personelimizin sorunlarıyla ciddi anlamda ilgileniyoruz"dedi.

Bu haksız bir uygulamadır 

Başta lojman olsun sözleşmeli kardeşlerimizin kadrosu olmak üzere personelimizin yaşadığı tüm sorunlarını çekinmeden sıkılmadan en üst perdeden dile getiren sendika olduklarını belirten Genel Başkan Gül, " Korona virüs ilgili olarak bizler daha önce gündeme getirdik, salgın sürecinde diyanet işleri başkanımız da ifade ettiler. Sağlık personelinden sonra sahada en fazla çalışan Din görevlilerimiz ve diyanet çalışanlarımız oldu. Bazı valilerimiz ve kaymakamlarımız özelikle başarı belgesi verirken sadece bir kurum çalışanlarına verip Diyanet personelini gece gündüz ve 24 saat çalışan personeline başarı belgesi vermemelerini ciddi anlamda eleştiriyorum. Bu haksız  bir uygulamadır, Sahada sadece bir kurum memurları değil hem din görevlilerimiz hem de sağlıkçılarımız tüm memurlarımız çalıştılar ayrımcılık yapılmasın" şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.