Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Malatya Fırıncılar Oda Başkanı Büyükelçi, Ekmek Zammını Yetersiz Gördü

ÖZEL HABER

 Ekmek üretiminde kullanılan malzemelere zam geldiğini ifade eden Fırıncılar Odası Başkanı Büyükelçi, “Ekmek üretiminde kullanılan bütün ürünlere zam geldi. Bu artışın duracağı yoktur. Devletin deste vermesini bekliyoruz" diyerek yapılan zammın yetersiz olduğunu bildirdi.  

Malatya'da ekmeğe yapılan zam, dar gelirli vatandaşları kara kara düşündürürken Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, yapılan zammı yetersiz buldu. Üstelik Malatya'da 10'a yakın pide fırını kapandı. 

“Zamlar böyle giderse yılbaşında ekmek 3,5 TL ya da 4 TL olur”

Malatya Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi: "Son günlerde her şeye zam geldi, ekmek 2.50 TL oldu, ama  yetersiz. Böyle girdirse 2022 yılında ekmek 4 TL olacak. Un ve mayaya yüzde yüz zam geldi, odun ve akaryakıta da zam geldi. Yılbaşından sonra ise asgari ücrete zam gelecek, personel maliyeti var. Malatya’da fırıncı esnafları kesinlikle para kazanmıyor. Malatya'da ekmeğe yapılan zam yetersiz. Ekmeğin en az en az 3.5 – 4 lira olması lazım. Malatya'da son zamların az olmasından dolayı ortaya çıkan kötü gidişattan sonra 10'a yakın fırıncılarımız ekmek teknelerini kapattı" dedi. 

"Her şeye zam geldi"

Müşteri Aydın Coşkun ise; "Son günlerde her şeye zam geldi. Fırıncı esnafları ekmeği 2,5 TL yaptı, bizde ekmek almaya geldi. Fiyatlar şimdilik uygun" ifadelerini kullandı. 

Sinan Aytürk de "Ekmek aldım, fiyatlar zamlı. Una da zam geldi. Un fiyatları düşerse ekmek fiyatları da düşer diye umut ediyorum" dedi. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.