Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kayseri'de gezilecek 10 yer

ÖZEL HABER

Kapadokya Bölgesi'nin sınırları içerisinde bulunan Kayseri, yıl boyunca binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. İşte Kayseri'nin gezilecek muhteşem yerleri...

Kapuzbaşı Şelalesi

Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alan Kapuzbaşı Şelalesi, Kayseri ilinin Yahyalı ilçesinde yer almaktadır.
500 metrekarelik bir alanda bulunan Kapuzbaşı Şelalesi 7 şelaleden oluşmaktadır. En önemli özelliği ise kaynağından çıktığı gibi sularını döküyor olmasıdır.
Yahyalı ilçesine 75 kilometre uzaklıkta olup, kendini tabiatın en güzel yerinde saklamaktadır. Suların yükseklikten düşerken çıkan sesleri, hiç duyulmayan bir nağmeyi sanki daha önce dinlemiş hissi verir.

Gereme Harabeleri

Gereme Harabeleri, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen noktalarından biridir.
Kayseri'de bulunan Gereme Harabeleri, Erciyes Dağı'nın güney eteklerinde yerini almıştır. Eski adı Spistra'dır ve ikonklastik dönemde kurulan bir yerleşim alanıdır. Bölgede birçok medeniyet hüküm sürmüştür. İlk yerleşen medeniyetler sırasıyla Proto Hititler, Hititler, Asurlar, Frigyalılar, Romalılar'dır. Bölgeye en son ise Bizanslar yerleşmiştir. Kayseri gezinizde Gereme Harabeleri arasında keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Ağırnas Yeraltı Şehri

Kayseri -Melikgazi'de bulunan Ağırnas Kasabası, geçmişinden günümüze taşıdığı birçok kalıntıya sahiptir.
Hristiyanlığın ilk kabul edildiği dönemlere ait olan kiliseler ve çeşmeler görülmeye değer bir niteliktedir. Ağırnas Kasabası aynı zamanda Mimar Sinan'ın doğduğu yer olarak bilinmekte.
Kasabanın merak dolu gezi yerlerinden biri Ağırnas Yeraltı Şehri'dir. Aşağı Pınar mevkiinde olan yeraltı şehri, milattan önceki yıllarla tarihlendirilmektedir. Aynı zamanda kasabadaki diğer kalıntılar gibi ilk Hristiyanlık dönemi eserlerinden biridir.
Mağara turizmi açısından önemli bir nokta olan yeraltı şehri, yıl boyunca sürekli olarak ziyaret edilmekte.

Kayseri Atatürk Evi

Kayseri -Melikgazi'de Cumhuriyet Mahallesi içerisinde bulunan İmamzade Raşit Ağa Konağı, günümüzde Atatürk Evi ve Müzesi olarak düzenlenip hizmete açılmıştır.
İmamzade Raşit Ağa Konağı, 19. yüzyılda inşa edilmiş olup, döneminin günümüzdeki sayılı mimari eserlerinden biridir. 1978 yılında Kültür Bakanlığı tarafından kamulaştırılan konak, restorasyon çalışmalarının ardından Atatürk Evi olarak düzenlenmiştir.
Atatürk Evi yapılmasının en büyük sebebi, Sivas Kongresi'nin ardından 19 Aralık 1919 tarihinde Kayseri'ye gelen Atatürk'ün İmamzade Raşit Ağa Konağı'nda misafir olmasıdır.

Bayramhacı Kaplıcası

Kayseri -Kocasinan'da bulunan Bayramhacı Kaplıcası, hem kendi yöresinden hem de çevre illerden sürekli ziyaret edilmektedir.
Bayramhacı Kaplıcası 1950 yılından bu yana ilgi görmeye devam etmekte olup birçok rahatsızlığa şifa olmaktadır. Bronşit, mide, karaciğer, bağırsak, bağsur, solunum yolları ve kadın hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Şeker Gölü

Kayseri -Kocasinan'da bulunan Şeker Gölü, hem doğasıyla hem de tarihi değeriyle muazzam bir manzaraya sahiptir.
Keykubat Dağı eteklerinde bulunan Şeker Gölü, eski dönemlerde Keykubat Gölü olarak adlandırılıyordu. Fakat günümüzde şeker fabrikasının arazisi içerisinde kalması, isminin de Şeker Gölü olarak anılmasını sağlamıştır. Gölün güneybatısında I. Alaaddin Keykubat'ın kendisi için yaptırdığı bir köşk bulunmakta. 

Erciyes Dağı

Kayseri'nin sembolü olan Erciyes Dağı, hafızalara kazınan heybetiyle ve zirvesinden hiç eksik olmayan karıyla dağ turizminin önemli noktalarından biridir.
Kayseri il merkezine 25 kilometre uzaklıkta olup, zirvesi 3.916 metreye kadar ulaşır. İç Anadolu bölgesinin en yüksek dağı olan Erciyes hakkında coğrafyacı Strabon; zirvesinde karın hiç erimediği ve açık bir günde zirvesine çıkıldığında Akdeniz ve Karadeniz'in görülebildiğini söylemiştir. Fakat dünyanın yuvarlaklığı sebebiyle bu mümkün değildir. Uzaklaştıkça yakınlaşan, yakınlaştıkça uzaklaşan dağ olarak bilinen Erciyes, kış turizminde önemli bir yere sahiptir. Erciyes Kayak Merkezi'nde kış tatilinizi geçirirken, bir yandan da dağ tırmanışları yapabilir ve doğa yürüyüşleri sırasında yeni yerler keşfedebilirsiniz.

Sultan Sazlığı

Kayseri'de il merkezine 70 km uzaklıkta yer alan Sultan Sazlığı, ülkemiz için önemli kuş cennetlerinden biridir. Aynı zamanda milli park olan sazlık, Erciyes Dağı'nın güneybatısındaki Develi Ovası'nda konumlanmaktadır. İlk olarak koruma altına alınmış olan bölge 2006 yılında milli park ilan edilmiştir ve toplam alanı 24.357 hektardır.
Muhteşem bir ekosisteme sahip olan Sultan Sazlığı 301 farklı kuş türünün yanı sıra ülkemizde sayıca az olan bine yakın flamingoya ev sahipliği yapmaktadır. Alan bünyesindeki tüm kuş türlerine barınma, beslenme ve kuluçka alanı sağlamaktadır. Milli parkta yaşayanlar arasında 600 bin ördek, karabatak, turna, kara sumru ve daha nicesi yer almaktadır. Sahip olduğu tüm bu özelliklerin etkisiyle bölge her yıl kuş gözlemciliği ve doğa fotoğrafçılığı için gelen ziyaretçilerini ağırlamaktadır.
Sultan Sazlığı Manyas Gölü'nden sonra ülkemizin en önemli ikinci kuş cenneti olarak bilinmektedir. Kendi özel aracınızla, araç kiralayarak ya da şehir merkezinden kalkan minibüslerle kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz milli parkı Kayseri seyahatinize dahil edebilirsiniz.

Soğanlı Harabeleri

Kayseri il merkezine 80 km uzaklıkta yer alan Soğanlı Harabeleri, tarihi değeri sayesinde bölgenin en sık ziyaretçi ağırlayan turizm duraklarından biri konumuna gelmiştir. Harabelerin bulunduğu vadinin yerleşim yeri olarak kullanılması Roma döneminde başlamıştır. Vadideki taş mekanlar Romalılar tarafından mezarlık olarak kullanılmışken, Bizanslılar tarafından yerleşim yeri ve kilise olarak kullanılmıştır.
Bugün günümüze Karabaş, Tokalı, Yılanlı ve St. Barbara kiliselerinin ulaşabildiği Soğanlı Harabeleri'nde sayıları 50'yi bulan kaya kilise ve mağara bulunmaktadır. Günümüze kadar ulaşan bu kiliseler ne yazık ki büyük oranda tahribat görmüştür. Ancak tüm yapılarda İsa ve havarilerini konu alan hatta bir kısmının orijinal halleriyle günümüze gelen freskler yer almaktadır. Yapıların iç süslemeleri oldukça ilgi çekicidir.
Tıpkı bir açık hava müzesini andıran Soğanlı Harabeleri, her yönüyle görülmeye değer bir güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Ziyaretiniz sırasında vadide kilise ve manastırların yanı sıra pek çok güvercinlik, mağara ve barınağa da rastlayabilirsiniz. 

Palas Tuzla Gölü

Doğasıyla ve benzersiz atmosferiyle görenleri büyüleyen Palas Tuzla Gölü, Palas Ovası'nın en güzel parçalarından biridir. İl merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan göl, ovanın batısında yer alır. İnsan elinin bozamadığı bu bölge, 1993 yılında 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmiştir. Doğal güzelliği kadar tarihiyle de dikkat çeker göl.
Gölün çevresinde ilk yerleşim M.Ö. 2000 yılından olmuştur. Ardından Hititler, Dulkadiroğulları ve Osmanlı'nın yerleşim alanı haline gelmiştir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.