Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Kanada Hakkında Daha Önce Hiç Duymadıklarınız

ÖZEL HABER

Çoğu insanın 'keşke orada yaşasaydım' dediği Kanada hakkında daha önce duymadıklarınızı sizin için derledik...

1. Kanada'da, evlere girip yemek çalan hırsız kutup ayıları için hapishane vardır.

2. Kanada'da yer çekimi, dünyanın geri kalanından daha azdır. Yani Kanada'ya giderseniz şu an olduğunuzdan daha hızlı yürüyüp kaşabilirsiniz. Bu olay 1960'larda keşfedilmiştir.

3. Kanada'da evlerin musluğundan çeşme suyu, Türkiye'de marketlerde satılan sulardan daha temiz ve çilebilirdir. Dünya'nın en temiz şehir suyu seçilmiştir.

4. Kanada'da şehirleşme yüksek seviyede olmasına rağmane, doğal yeşillikleri korumayı başarmıştır.  Halkın gidebileceği birçok orman, park ve doğal alana sahiptir. Ağaçların mutluluk verdiğine inanılır.

5. Kanada'da Yunus balıklarına ve balinalara gösteri yaptırmak, akvaryumlarda esir etmek yasaktır. Çok yüksek cezası vardır. Hayvanlar için kanun yasaları bulunmaktadır. 

6. Kanada, mevsimler konusunda belirsiz bir ülkedir. Kışın -40 dereceye kadar düşerken. Yaz ayında +40 dereceye kadar çıkabiliyor. Üstelik yaz aylarında sıcaklık birden 30 derece düşebiliyor.

7. Kanada'da en düşük işçi maaşı aylık 2400  Kanada Dolarıdır. Ortalama aylık kira maliyeti 1000 dolardır. Dana kıymanın kilosu 10 dolardır. Bir kilo tavuk 7 dolardır. Kanada'da en düşük işte bile çalışsanız mutlu bir şekilde yaşayabiliyorsunuz.

8. Kanada, Rusya'dan sonra dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip 2. ülkesidir. Topraklarının yarısı ağaçlarla kaplıdır. Kanada'da yaşayan insanların en az yarısı üniversite mezunudur. Dünya'daki göllerin %60'ı Kanada'da bulunmaktadır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.