Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Diyarbakırlılar seçimde kime oy verecek?

ÖZEL HABER

2023 genel seçimleri için geri sayım başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçimi işaret etti. Seçime dair değerlendirme yapan Diyarbakırlılar, seçimde sandığa gitme çağrısında bulundu.

Türkiye genel seçim tarihi, milyonlarca yurttaşın gündeminde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda 14 Mayıs’ı işaret edince erken seçim ihtimali güçlendi.

Biz de yurttaşlar ‘ne düşünüyor’ diye merak ettik, Diyarbakırlılara erken seçimi sorduk.

Diyarbakırlılar ne dedi?

Kararsızlar çoğunlukta

Mikrofon uzattığımız yurttaşların bir çoğunun kararsız olması ise dikkat çekiyor. Kime oy vereceği konusunda kararsız olduğunu söyleyenlerden Ali Kaya, “Kararsızım. Aklımda şuan bir isim yok. Hangisi hayırlı ise o gelsin” dedi.

‘Oyumu yakmayı düşünüyorum’

Seçimde oyunu kimseye vermeyeceğini belirten Mehmet Bulu ise, “Oyumu yakmayı planlıyorum. Ama genel olarak HDP’ye oy veriyor” ifadesini kullandı.

‘Oyum AKP’ye’

Yurttaşlardan Mihrap Şahin ise AKP’ye oy vereceğini belirtirken neden olarak ise, “ Nedeni yok, öylesine…Seviyorum” diye konuştu.

‘HDP’ye oy vereceğim’

Seçimde HDP’ye oy vereceğini söyleyen Selahattin Karaca, nedenine ilişkin şu sözleri dile getirdi: “Diğer partililer tarafından sevilmediğimizi düşünüyorum. Bu nedenle kendimize oy vereceğiz.”

‘Oyumuzu kendimize vereceğiz’

Ali Kaya, “HDP’ye oyumu vereceğim. Çünkü bizi seviyor destek oluyor” derken, Dilşat Onat ise,“ Oyumuzu kendimize vereceğiz. Selahattin Demirtaş’a vereceğim” ifadelerini dile getiriyor.

‘Oyum CHP’ye’

Medine Dallı, “Oyum CHP’ye. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim” dedi. Dallı sebebine ilişkin ise, “Sebebi yok” demekle yetindi. 

Vahap Ulaş ise CHP’ye oy verme nedenine ilişkin şunları dile getirdi: “ Her şey çok pahallı oldu. Ekonomi kötü. İşsizlik fazla. Çiftçiye destek çok az. Hayvancılık ise köylerin yasaklı olması nedeniyle yapılamıyor.”

‘Yerel seçimlerde HDP,  genel seçimlerde Erdoğan’

Yurttaşlardan biri ise yerel seçimlerde HDP’ye, genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini belirtirken, herkesi seçime gitmesi yönünde çağrıda bulundu.

Gençlerin adayı yok

Gençlerin birçoğunun kararsız olması ise dikkat çekti. “Geleceğimizi göremiyoruz” diyen birçok genç mikrofonumuza, “Kararsızım” yanıtını verdi.

Mikrofonumuza konuşan gençlerden Rozelal Dal şunları belirtti: “Kime oy vereceğimi bilmiyorum. Çünkü hangisi iyi bilmiyorum.Kim başa gelse yine aynısı olacakmış gibi hissediyorum. Başa gelen hep aç olacak. Daha çok sömürecekmiş gibi…”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.