Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

4 Yapraklı Mucizeye İnanır Mısınız?

ÖZEL HABER

Parkta yürüyüş yaparken hiç denk geldiniz mi? Ya da birden elinizin altında görünce çok şaşırdığınız "işte tamda aradığım şans" dediğiniz bir dört yapraklı yonca hikayesi yaşadınız mı? Peki nedir bu şans çelengi? Neden bu kadar merak ediliyor? Cevapları yazımız da.....

Onu bulmak hem imkansız hem de şans isteyen bir durum. Onu bulduğunuzda kendinizi mutlu olmaya hazır edin. Çünkü bilin ki dünya üzerinde 10.000 üç yapraklı yonca içerisinde sadece 1 tane 4 yapraklı yonca bulunmaktadır. O yüzden onu bulmak biraz imkansız biraz da şansınıza bağlıdır. Araştırmak isterseniz 160.000 üç yapraklı yoncaya sadece 1 tane dört yapraklı yonca bulabilirsiniz.

Bu istatiksel bilgiler bir yana biz insanların 4 yapraklı yoncaya yüklediği özel anlama gelelim.

İbrahimi dinlerde dört yapraklı yoncanın şans getirdiğine inanılmış. Bu inanışta Adem ve Havva mitine dayanmaktadır. İddia o ki Havva cennet bahçesindeki bulduğu bu dört yapraklı yoncayı şans getirsin diye yanında taşırmış. Bir diğer inanışa göre kötü ruhları kovması için tılsım olarak Keltik mitinde geçmektedir. Bu nedenle ki Orta Çağ’da çocuklar dört yapraklı yonca avına çıkar ve peri yakalamak istelermiş. Dönem değiştikçe yoncanın amacı ve kullanım yerleri de değişmiştir. Aziz Patrick dönemine gelindiğinde ise yonca İrlanda’da Hristiyanlığı yaymak için kullanılmıştır. Bu nedenledir ki Aziz Patrick gününde bol bol dört yapraklı yonca motifleri kullanılmaktadır.

Her yaprağının bir anlamı vardır. İnanç, umut, Aşk ve şanstır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.