Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Veli Ağbaba: Yazılı medya çıkmazın içinde

Malatya

CHP Genel başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, basın mensuplarının sorunlarına değindi. Ağbaba, belediyelere çağrıda bulunarak basına destek istedi.

Yazılı Medyanın sorunlarını gündeme taşıyan CHP Genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba, basına destek olunması anlamında belediyelere çağrıda bulundu.

İSTANBUL ÖRNEĞİ

Yazılı yerel medya son zamanlar da yükselen döviz kurları ile birlikte daha da zor bir süreç içerisine girmiş durumda. Resmi ilanların azaldığı şu dönemde yazlı medya sahipleri,  artan maliyet çıkmazından kurtulma çabası içerisinde. Bu anlamda Yazılı medyanın sıkıntılarını gündeme taşıyan Ağbaba, hem belediye meclis kararlarının şeffaflığı açısından hem de yazılı medyanın sürüklenmekte olan çıkmazdan kurtulması adına, yerel yazılı basına ilan ve meclis kararlarının yayınlatılması noktasında destek olun çağrısında bulundu.  Örnek olarak ta İstanbul Büyükşehir Belediyesini gösterdi.

YEREL BASINA KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLMAK GEREK

 Parti il binasında parti yöneticileri ile birlikte bir araya gelen CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba, yerel ve yazılı medyanın sorun öve sıkıntılarını gündeme getirdi. Ağbaba; "Sıkıntılar her geçen gün artarak devam etmekte. Artan kağıt ücretleri, matbaa masrafları, personel giderleri, üst üste geldiğinde gazetelerin yayın yapması olanaksız durumda. Bu gün o sektörde görev yapan insanlarımız gazete sahipleri, muhabirine kadar büyük bir fedakârlıkla, kendi çocuklarının nafakalarını gazeteye yatırarak büyük bir iş yapmakta. Malatya’daki yerel gazeteler bölge illeri arasında ilan geliri en düşük olan illerden birisidir. Sayıştay son raporuna göre büyük şehir belediyesi ihalelerini parçalayarak ilan vermeyi tercih ettiği için yerel gazetelerde büyük kayıplar yaşıyor. Yerel yönetimlerin yerel basına destek olması beklenirken daha zorda bırakılmaları asla kabul edilmez. Mutlaka yerel yönetimlerin yerel basına destek olması, köstek olmaması gerekiyor. Bakın bir örnek İstanbul büyükşehir belediye meclisi karar özetlerinin basın yayın organlarınca yayınlanmasına karar verdi. Bu ne demek yerel basını destekliyorum demek. Buradan Malatya büyükşehir meclisine ve Malatya büyükşehir belediye başkanına da sesleniyoruz. Bu yönde kararı lütfen alın sizde Malatya büyükşehir meclisinde alınan kararlar yerel basında yayınlansın. Bizim büyükşehir meclis üyelerimizin böyle bir teklifi meclise verdiğini söylemek istiyoruz. Yerel basın olmazsa olmaz. Yerel basın önemlidir. Yerel basın denetleme ve bilgi alma açısından önemlidir. Buradan büyükşehir belediyesine hem de diğer belediyelere yerel basına sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.