Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Vali Baruş, Özel Öğrencilerin Sergisini Ziyaret Etti

Malatya

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” dolayısıyla özel öğrencilerin hazırladıkları resimlerin ve el işi ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Sergi açılışından önce konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, “Burada sergilenen çalışmalar tamamen öğrencilerimizin öğretmenler eşliğinde yapıldığı çalışmalardır. Çünkü burada görme ve işitme engelli öğrencilerimizin de yaptığı el emekleri ve resimler var. Görme engelli çocuklarımızın yapacakları resimlerin yerleri silikonlarla çevriliyor ve çocuklar parmak uçlarıyla o silikonları hissederek ona göre boyamasını yapabiliyorlar.

Serginin açılışını gerçekleştiren Vali Aydın Baruş, “Engelliler haftası münasebeti ile özel eğitim kurumlarımızda eğitim alan engelli kardeşlerimizin, çocuklarımızın hazırlamış oldukları el sanatları ve resimlerden oluşan bu sergiyi açmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımız önlerinde hiçbir engel olamayacağını, normal diğer öğrenciler gibi yeteneklerini bu sergide ortaya koydular. Engelli kardeşlerimizin her türlü çalışmasında, çocuklarımızın her türlü çabasında biz onların yanındayız, ailelerimizin yanındayız'' ifadelerini kullandı.

Trafik Haftası Münasebetiyle Trafik Bilgilendirme Standı Ziyaret

Malatya Park Avm’de gerçekleştirilen serginin ardından Tarfik Haftası münasebetiyle AVM önünde emniyet kemeri similasyon aracının yer aldığı standı ziyaret eden Vali Baruş, trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığını belirtti. Similasyon aracında deneme yapan bir vatandaş ile sohbet eden Vali Baruş, emniyet kemerinin takmanın ne kadar önemli olduğunu anladınız, tüm vatandaşlarımız mutlaka emniyet kemeri takmalıdır diyerek trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı'' ifadelerini kaydetti.

Alanda bulunan Jandarma ve Emniyet Trafik görevlilerine hitaben konuşan Vali Aydın Baruş; “Trafik Haftası münasebeti ile yapmış olduğunuz bu çalışmalarda sizlerin katkısı büyük.  Sürücülerimizi uyarma bakımından, trafik kontrol noktalarında sürücü ve yolcularımızın farkındalıklarının arttırılması noktasında yaptığınız uyarılar hayati önem taşıyor. Bu çalışmalarımıza tüm duyarlılıkla devam edeceğiz. Toplumu ne kadar bilinçlendirirsek trafik kazalarındaki hatalar o kadar azalır, o kadar az can kaybı yaşarız, o kadar az yaralanma olur. Vatandaşlarımızla kurmuş olduğumuz diyaloglarda lütfen çok nazik olalım, yaptığımız çalışmaların onları uyarıcı nitelikte olduğunu hissettirelim'' dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.