Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

'Tüm Türkü Severleri Türkü Festivaline Bekliyoruz'

Malatya

Türkiye Ekspres Haber'e özel açıklamalarda bulunan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, belediyenin yatırımları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Bu hafta sonu yapılması planlanan Arguvan Türkü Festivali'ne tüm türkü severleri davet etti.

Arguvan Belediyesi olarak üretici belediyeciliği yapıldığını, sadece rutin belediyeciliği yapılmadığını, daha çok üretime yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Arguvan Belediye BAşkanı Mehmet Kızıldaş, ''Bu konuda önemli ürünümüz olan buğday tarlalarında buğday ektik. Ata tohumu sarı buğday tohumumuz. hasat zamanı da geliyor, bir hafta sonra biçeceğiz. Tarlalarımızda et olarak nohut, mercimek, kabak, çerezlik kabak ektik. Çok yakında onların da hasadını yapacağız. Hasattan sonra üretimini yapıp tüketiciye hazır hale getireceğiz. İşte bulgur, bulgurun çeşitleri, nohut, mercimek, kabak gibi ürünlerimizi paketleyip marketlerde ve aynı zamanda online üzerinden Arguvan Doğal Kırsal Kalkınma Kooperatifimizin internet sitesinden de tüketicilerimiz ulaşabilirler'' dedi.

'Tüm Türkü Severleri Türkü Festivaline Bekliyoruz'

Arguvan'ın en önemli etkinliklerinden birisi olan Türkü Festivali hakkında bilgi veren Kızıldaş şunları aktardı: ''Bizim en önemli etkinliklerimizden biri olan hem Arguvan'ın hem de Arguvan Belediye'mizin ve Arguvan vakfıyla birlikte köy ve mahalle derneklerimizin ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz 15. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'miz 23-24 Temmuz'da gerçekleşecek. iki yıllık pandeminin ardından tekrar Türkü Festivali'ni yapmanın coşkusunu yaşıyoruz. Halkın ilgisi oldukça yoğun, çok kalabalık, coşkulu geçeceğini düşünüyoruz. Çünkü iki yıl aradan sonra halkımızın talepleri bu yönde. Biz buradan da yani Türkiye Ekspres Haber aracılığıyla bir çağrıda bulunalım. Tüm türkü severleri, tüm türkü dostlarını 23-24 Temmuız'da Arguvan Nazım Hikmet Meydanı'nda hep birlikte türkü söylemeye davet ediyoruz.''

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.