Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

“TERÖR GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN DÜŞMANIDIR”

Malatya

1996 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Devlet Demir Yolları personellerine anma töreni düzenlendi.

12 Ağustos 1996 yılında bölücü terör örgütü PKK  tarafından görev başında şehit edilen Demiriz İstasyonu personelleri  Kubilay Fidan, Aziz Ekici, İsmail Berber, Abuzer Sağnak, Bedrettin Gümüstepe, İsmail Eryigit ve istasyonda bulunan yolcular Halil İbrahim Yavan, Cuma Çiçek katledilmişti.

 Malatya Demiriz İstasyonu’nda şehit olan personeller ve vatandaşlar için anma töreni düzenlendi. Anma törenine TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, TCDD Bölge Müdürü Ali Seydi Felek, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından şehitler için kuran okutuldu.

Şehitlerin ismini andıktan sonra terörü lanetleyen TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, “8 eşkıya gece yarısı istasyonumuza saldırarak personelimizi ve vatandaşlarımızı şehit ettiler.  Anadolu’ya geldiğimiz ilk günden bu yana bitmeyen bir düşmanlıkla bize doğrultulmuş bir tehdit olarak görev başındaki terör örgütü birilerine uşaklık ediyor.  Terör güçlü Türkiye’nin düşmanıdır. Her ferdi Mehmetçik olan bu millet vatanı için canını verir ama bayrağı yere düşürmez.” Dedi.

Tcdd Genel Müdürü Uygun ve bölge müdürü Felek, Demiriz şehitleri anısına fidan dikimi yaptıktan sonra, şehit ailelerini evlerinde ziyaret ettiler.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.