Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

''MEGSAŞ’ın amacı fırıncı esnafımıza rakip olmak değildir''

Malatya

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek esnaflarla istişarelerde bulundu.

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Başkan Gürkan’ın her zaman Malatya esnafının yanında olduğunu vurgulayarak, “Sayın Başkanımız her zaman yanımızda olmuştur. Esnafın içinden biri olarak Malatya esnafının sorun ve sıkıntılarını yakinen bilmekte ve bu sorunların çözümü noktasında sürekli odamızla ve esnafımızla istişare halindedir” dedi.

MEGSAŞ’ın amacının fırıncı esnafına rakip olmadığını, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ucuz ekmek satmak olduğunu söyleyen Başkan Gürkan, ''Aksine biz özel teşebbüsün, özel müteşebbisin ve bu tür esnafımızın önünü açmak onları desteklemek gibi bir sorumluluğumuz var. Sadece bizim Esenlik Marketlerimiz olsun, MEGSAŞ’ımız olsun fiyat istikrar ve dengesinin oluşturulması anlamında yerel yönetimin bir argümanı olarak değerlendirmemiz lazım'' ifadelerini kullandı.

''Esnafımız ne kadar güçlü olursa, şehrimiz o kadar güçlü olur''

Son zamanlarda özellikle un ve diğer girdi maliyetlerinin artmasının ekmek fiyatlarını olumsuz yönde etkilediğini belirten Gürkan, ''İnşallah ekmek imalatındaki girdilerde fiyat istikrarı kısa süre içerisinde sağlanır ve fırıncı esnafımızda rahat bir nefes alır. Fırıncı kardeşlerimize askıda ekmek uygulamasını aksatmadan devam ettirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu uygulamayla Malatya’da bir destan yazıyorlar. Askıda ekmek olmasa dahi fırınlara gidenlerin boş döndüğüne bizler rastlamadık. Bu anlamda fırıncılarımızın bu fedakârlıklarını oda başkanımız şahsında tebrik ediyorum. Esnafımız ne kadar güçlü olursa, şehrimiz o kadar güçlü olur. Biz bunun farkındayız. Dolayısıyla fırıncı esnafımızı ve diğer esnaflarımızı güçlendirmek ve önlerindeki engellerin kaldırılmasından sorumlu olduğumuzun farkındayız” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.