Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Malatya’da Kayısı Hasadı Başladı

Malatya

Vali Hulusi Şahin, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret belgesi ile sofraların ve tezgâhların vazgeçilmez ürünü olan Malatya kayısısında hasat yapılan bir bahçeyi ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

Hasadın başlamasıyla birlikte Vali Hulusi Şahin, Tarım İl Müdürü Tahir Macit, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı İhsan Akın, Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılıç ve beraberindeki heyetle, Yeşilyurt ilçesine bağlı Kendirli Mahallesi'ndeki bir kayısı bahçesini ziyaret ederek hasat çalışmalarını yerinde inceledi.

Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 100 bin ton ihracatla 500 milyon dolar gelir hedeflediklerini belirterek, "Malatya'da 2022-2023 yılı hasat dönemimiz başladı. Üretici bir arkadaşımızın bahçesinde işçi arkadaşlarımızı ziyaret edip ilk hasadı birlikte yaparak hasat dönemimizi başlatmış olduk.

Bizleri kırmayarak bizlerle birlikte hasada katılan Valimize ve bizi bahçesinde ağırlayan üreticimiz Erhan Almendi'ye çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yıl 100 bin ton ihracat ve 500 milyon dolar gelir hedefimizi sayın Valimizin önderliğinde yakalama fırsatını hep birlikte bulalım" diye konuştu.

Vali Hulusi Şahin yaptığı konuşmada, "Kayısı sadece Malatya ekonomisini ayakta tutmuyor. Türkiye ekonomisine de çok ciddi katkıları var ama zahmetli bir ürün. Çiftçimiz gerçekten emek sarf ediyor. Çünkü emeksiz ekmek yok. Çiftçimizin bu emeğinin karşılığını alması da bizim en büyük isteğimiz. Her zaman söylediğimiz gibi; çiftçi gülerse tüm Türkiye güler.

Çiftçinin güldüğü yerde sıkıntı olmaz, ekonomik kriz olmaz çünkü reel sektör tarım toprak her şeyin esası ve başıdır. O yüzden tarımımızı ayakta tutarsak Türkiye'yi doyururuz. Hatta sadece Türkiye'yi değil, dünyayı bile doyurur. Yeter ki toprağa yeteri kadar ilgi gösterelim. Toprağa ilgi gösterirsek o karşılığını mutlaka verecektir" dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.