Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Malatya’da ‘Karayolu Trafik Haftası’ Kutlandı

Malatya

Malatya'da ‘Karayolu Trafik Haftası’ kutlamaları çerçevesinde Kongre ve Kültür Merkezi'nde açılış töreni düzenlendi.

Törene Vali Vekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Umut Yalçın, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdür Vekili İbrahim Altuntaş, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kurum Müdürleri, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, STK Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Vekili Mustafa Şahin programda yaptığı konuşmada, “Trafik düzeni ve güvenliğinin attırılması kara yolları kullanıcılarının trafik kurallarına uyulması konusuna dikkat çekilmesi etkinliklerde beklenen nihai hedeflerdir. Bugün kara yolları düzenine uymamanın maliyeti kazalarla beraber kaybolan milli servet, can güvenliği olan sevdiklerimizden ayrı kalmak veya sakat yaşamaktır. Sağlıklı trafik düzeninin temel unsurları, yol yapımında sorumlu kurumların uygun yol inşası, sürücü eğitiminin en üst düzeyde verilmesi, teknik uygunluktaki araçlarla trafiğe çıkılması, hız limiti ve kemer takılması gibi kurallara uyulması, yollarda konuşlanmış görevli personelin tavizsiz gereklere göre görev ifası şeklinde tanımlanabilir”

Belirtilen bileşenlerin hayata geçirilmesinin sağlıklı trafik düzenine ulaşıldığı anlamına geleceğini kaydeden Vali Vekili Şahin, “Bugün için İçişleri Bakanlığı'nın asli görevlerinden biri olan trafik düzeninin sağlanması aslında tüm vatandaşlarımız içinde asli vatandaşlık görevi ve ödevidir. Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza bu bilincin kazandırılması gerekmektedir. Hafta münasebetiyle karayollarında güvenliğin sağlanması konusunda görev yapan tüm çalışanlara teşekkür ediyor tüm Malatyalıları bir kez daha trafik kurallarına uymaya davet ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin ardından yılın trafik görevlileri ve ticari araç sürücüleri ödül töreni ile devam eden program trafik konulu resim sergisi ve stantların gezilmesiyle son buldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.