Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Malatya’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Malatya

Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun(a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 103. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da coşku içerisinde kutlandı.

Merkez Spor Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına, Malatya Valisi Hulusi Şahin, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon
Komutanı Tümg. Selami Arslan ile Malatya Protokolü vatandaşlar ve binlerce genç katıldı.

Törende konuşma yapan İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, 103 yıl önce zaferle taçlandırılan yolculuğun ilk adımının atıldığının belirterek, “ 19 Mayıs 1919’da milletimizin “Ya İstiklâl Ya Ölüm” parolası ile çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı yolculuğunun ilk adımının 103. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu yolculukta “Hattı Müdafaa yoktur; sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919‘da Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele dolaşmasının ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 103’üncü yıldönümünde, o günkü heyecanı ve coşkuyu, bugünde aynı şekilde yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini içinde yaşadığımız şu günlerde daha iyi anlıyoruz” dedi.

Kayhan, geleceğin güvencesinin gençler olduğunu ifade ederek, “ Her alanda yerli ve milli atılımlarla ülkemizi layık olduğu seviyelere çıkaracak motivasyonun kaynağı, milli mücadele ruhumuzdur. Hedefimiz gelişmiş demokrasisi ve hukuk düzeniyle; bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye'dir. Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz siz değerli gençlerimizdir. Bu tarihi gün, aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olan sizlerin; akıl, duygu, sağduyu ve fedakârlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığınız gündür” diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Merkez Spor Salonunda gerçekleştirilen programlarla kutlanıyor. Merkez Spor Salonunda coşkulu bir şekilde gerçekleştirilen programda, gençler Jimnastik, Tekvando, Kick-Boks, Wushu, Halk Oyunları programa katılan katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi. Kutlama programında son olarak müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Malatya'ya yeni atanan Vali Hulusi Şahin'de program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı başta Malatya halkına ve tüm millete hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Şahin, '' Böyle güzel bir günde Malatya halkımızla bir arada bulunma fırsatı oldu. O yüzden çok mutluyum. Malatyamız çok güzel çok kıymetli. Bu coğrafyaya uzak olmadım hiç, dolayısıyla Malatya'ya Malatyalılara çok aşinayım. O yüzden buradaki sayın vekillerimiz, belediye başkanlarımız, garnizon komutanımızla birlikte yani Malatya'nın tüm paydaşlarımızla beraber Malatya'ya hizmet edeceğiz ve Malatya bugüne kadarki hak ettiği hizmeti aldı ve bundan sonra da fazlasıyla alacaktır. Bunun için gece gündüz demeden ülkemizi çok kıymetli Malatya'mızı milletimize ve ülkemize katkı sağlayacağı projelerle karşınıza çıkacağız inşaallah'' ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.