Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Malatya Valisi konuştu: İlk konutları kasımda teslim edeceğiz

Malatya

Asrın felaketinin vurduğu kentlerden biri olan Malatya’da kalıcı konutların inşası sürüyor. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, “İlk konutların teslimatı 2 ay içerisinde yapılacak” dedi

Asrın Felaketinin vurduğu kentlerden biri olan Malatya'da, bir yanda enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, bir yandan da kalıcı konutlar yükseliyor.  depremzedeler için yapımı devam eden TOKİ inşaatlarını inceleyen a Malatya Valisi Ersin Yazcı, "Kalıcı konut alanları uzmanlar tarafından seçildi.

Şu ana kadar temeli atılan 757 blokun yapımı devam ediyor. Malatya merkezde 66 bin 69 çok katlı konut, kırsalda da 25 bin 595 köy evi olmak üzere toplam 91 bin 664 afet konutu yapılacak. Kasım ayında ise Yazıhan ilçemizde 157, Yazıhan ilçemizde ise 349 konutun ilk teslimlerini yapacağız.

MALATYADA 27 BİN 380 BİNA YIKILACAK

Depremin ardından kent genelinde kurulan 73 konteynır kentte 109 bin vatandaşımız yaşamını sürdürüyor. Bu konteynır kentlerde sosyal alanlar, kreş, eğitim merkezleri var. 3 bin 200 esnaf için konteyner alanları oluşturuldu. Malatya'da yıkılacak bina sayısı 36 bin 580. Şu ana kadar 9 bin 200'ünü, yani yüzde 33'ünü yıktık.

Çalışmalara yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Hedefimiz yılsonuna kadar yıkımı büyük oranda bitirmiş olmak. Bugüne kadar, depremde yıkılan ve daha sonra yıktığımız yapılardan 5 milyon ton enkaz kaldırdık. Büyükşehir Belediyesi, belirlenen alanlarda kontrollü şekilde depolanan enkazı, kurduğu konkasör tesisleri dönüştürüyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.