Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Malatya'da mahalle sakinleri belediyeden yardım bekliyor

Malatya

Malatya il genelinde 23 Ocak 2022 Pazar günü başlayan ve aralıklarla süren kar yağışı aralıklı ve yoğunlaşarak devam ediyor. Meteorolojik verilere göre, kar yağışı etkili olacak bu nedenle birçok köy yolları kapandı.

Malatya il genelinde 23 Ocak 2022 Pazar günü başlayan ve aralıklarla süren kar yağışı  aralıklı ve yoğunlaşarak devam ediyor.  Meteorolojik verilere göre, kar yağışı etkili olacak bu nedenle birçok köy yolları kapandı.

 Malatya merkezde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor cadde ve sokaklar beyaza büründü. Yeşilyurt ilçesi Salkonak Mahallesi'nde yaşanan mahalle sakinleri, yolun açılmasını bekliyor.

 “Tipi nedeniyle açılan yol tekrar kapanıyor”

Salkonak mahallesinde yaşayan Çiftçi Yusuf Akıncı Malatya’da kar yağışı nedeniyle 1 haftadır yollarımız kapandı. Bürücek tepesini aşamıyoruz kar yolumuz kapattı, Yeşilyurt Belediyesi ekipleri karla mücadele ediyorlar yolu açıyorlar ama tipi nedeniyle tekrar kapanıyor, yetkililere sesleniyorum bize yardım edin yolumuz açın, dedi.

“Hayvanlarımızın yemi az kaldı”

Mahalle sakini Ramazan Kardeş ise, 1 haftadır kar yağışı devam ediyor köyümüzün yolları kapalı Bürücek tepesi tipi nedeniyle açılan yollar tekrar kapanıyor. Köyümüzde yol kapalı olduğu için hayvanlarımıza yem getiremiyoruz, yollarımız kapalı hayvanların yiyecek yemler az kaldı sadece 3 gün idare edebiliriz, devletimizden yardım bekliyoruz yollarımız açın ki mağdur olmayalım bürücek tepesinde kar kalınlığı en az 5 metre kar kalınlığı vardır, şeklinde konuştu.

“Kar mücadele ediyorlar”

Yeşilyurt ilçesine bağlı Salkonak Mahallesi Muhtarı Abuzer Doğan,  1 haftadan fazla köyümüzde kar yağışı nedeniyle yollarımız bir türlü açılamadı, açılmamasın sebebi ise bürücek tepesi Malatya Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyesi olsun tipi nedeniyle bir türlü yolu açık tutamıyoruz. Ekipler karla mücadele ediyorlar kapalı olan yolu açıyorlar ama Bürücek tepesi tipi nedeniyle tekrar kapanıyor. Devletimizden ve ulaştırma bakanlığından bürücek  tepesine bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Perşembe günüde kar yağışı devam edecek bölgemizde ciddi sorun ve sıkıntılar yaşanacak. Köyümüzde hasta olan birisi olmuş olsa ne yapacağız yollarımız kapalı, bürücek tepesi yüksek olduğundan dolayı tipi ve fırtına nedeniyle çok canımız yandı acil tarafından tünel talep ediyoruz canlarımız yanmasın, ifadelerini kullandı.

''Karın yağması sadece çocukları eğlendirdi''

Karın keyfini çocuklar çıkardı yolun kapalı olması bile onların kartopu oynamasına ve eğlenmesine engel olmadı. Kartopu oynadılar ve karda kaydılar.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.