Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Malatya'da kestane fiyatları et ile yarışıyor

Malatya

Kış aylarının vazgeçilmezi olan kokusu ile de herkesi kendisine çeken pişmiş kestanenin fiyatı, kırmızı eti geride bıraktı.

 Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan kestane fiyatları, pazar tezgahlarında adeta cep yakıyor. 
Malatya’da esnaflık yapan Kadir Çığ, pişmiş kestanenin kilosunun bu yıl 80 TL ile 100 TL arasında olduğunu söyleyerek, kestane fiyatlarına da zam yapıldığını açıkladı.

“Kestane fiyatlar cep yakıyor”

Kış aylarının vazgeçilmezi olan kokusu ile herkesi kendisine çeken pişmiş kestanenin fiyatı, kırmızı eti geride bıraktı. Pişmiş kestanenin kilo fiyatı, geçen yıl 80 TL iken bu sene 100 TL'ye satıldığını ifade eden Malatya Kestaneci Esnaflarından Kadir Çığ; "Kış mevsimde kestane sezonu açıldı, şuanda 100' TL den satıyoruz. Geçen yıl kestanenin kilosunu 80 TL' den satıyorduk. Kestane cep yakıyor, bu sene 20 TL zam geldi. Kestane sezonu açıldı, ama satışlarımız tam anlamı ile başlamadı" dedi.

Hava biraz daha soğuk olursa kestane satışlarının daha iyi olacağını belirten Kestaneci Esnaflarından Çığ, "Önümüzdekİ günlerde alımların daha hareketli olacağını düşünüyorum, kestaneler bu yıl iyi çıktı. İhracat nedeniyle fiyatlar yüksek oldu. Çizilmiş kestanenin kilosu 100 TL, çiğ kestanenin kilosu ise 60 TL'den satılıyor" şeklinde konuştu.

“Geçen yıl yarım kilo kestane alıyorum bu sene ise 250 gram alıyorum”

Müşteri Hakan Akça ise, "Kestane yemek için geldik, ama kestanenin kilosu şuanda 100 TL olmuş. Geçen yıla göre farklı olmuş ve zam gelmiş, çocuklar kestane yemek istedi, bende şimdi alıyorum. Eskinden yarım kilo kestane alıyordum şimdi ise sadece 250 gram alacağım. Çocuklarım da ben de kestaneyi seviyoruz ve he zaman alıyorum, arkadaşımız çok güzel kestane yapıyor, eline sağlık" dedi.

“Pahalı ama kestaneyi seviyorum”

Müşteri Muhlis Yavuz da, "Kış mevsimlerin vazgeçilmezi olan Kestaneyi almak için geldim. Ara sıra gelip kestane alıyorum. Şuanda kestanenin kilosu 100 TL olmuş, fırsat buldukça geliyorum ve kestaneyi afiyetle yiyorum" dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.