Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Malatya'da depremden hasar gören bir bina daha yıkıldı

Malatya

24 Ocak'ta merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından kentte ağır hasar tespit edilen binalardan biri daha bugün itibarıyla gerekli önlemler alınarak yıkıldı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil, yıkımın kontrollü bir şekilde yapıldığına işaret etti.

Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören Malatya Kahveciler Odası'nın binası kontrollü bir şekilde yıkımı gerçekleştirildi. Malatya'nın Saray mahallesinde bulunan binanın yıkımıma geçilmeden önce gerekli önlemler alındı. 

Malatya Valiliğinin yıkım kararının ardından bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Ekipler, binanın yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştirdi. Yıkım esnasında emniyet ekipleri, yolu hem araç hem de yaya trafiğine kapattı.

Malatya Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Elazığ'ın Sivrice İlçesi’nde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Malatya'da etkilendi. Bugün de ağır hasar gören binamız kontörlü bir şekilde yıkılıyor. Bizim odamız burada idi, depremde ağır hasar görmesi nedeniyle bina boşaltıldı. Nasip olursa binamız tekrar yapılacak. " dedi. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.