Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Konut fiyatları aldı başını gitti! İşin uzmanı ev sahiplerine seslendi

Malatya

Malatya Emlakçılar Oda Başkanı Ali Özgül Pandemı sonrası ev fiyatlarının arttığını söyledi.  Konut fiyatlarını değerlendiren Özgül ev sahiplerine "yapıcı olun" çağrısında bulundu.

Küresel salgın COVİD 19 vatandaşın konut talebini de yeniden şekillendirdi. 

2 yıldır Salgın nedeniyle ekonomide ciddi bir sıkıntı oluştuğunu belirten Emlakçılar Oda Başkanı Ali Özgül: "Malatya’mız da ekonomiden etkilendi. Şuanda korona virüs salgını nedeniyle ev ve arsa fiyatları artı. Kentimizde ev fiyatlar uçtu, yeni yapılan bir ev 1 çubuk milyona kadar fiyatlar var, vatandaşlarımızın alım gücü olmadığı için şuanda ev satışlarında ciddi sorunlar yaşanıyor" dedi. 

Dolar ve Altının artması nedeniyle yatırım yapmak isteyen vatandaşların ise bekleyişte olduğunu ifade eden Özgül, "Emlak sektörü durmuş durumda, açılmasını bekliyoruz. Malatya’da ikinci el ev satışlar oluyor onlarda fiyatlar ise 400 Bin TL' den satılıyor. Yeni yapılan binalar ve sitelerde satış yok, durgunluk var. Fiyat ve maliyetler çok yüksek inşaat ve demir fiyatlar yüksek olması doların artması ev ve emlak sektörünü etkiledi. Malatya’da kira fiyatlar artı, nüfus arttı, kiralık ev bulmakta zorlanıyor vatandaşlarımız. Kiralık ev yok şuanda, kentimizde ev düşük kira Bin TL' den başlıyor. Buradan ev sahiplerine seslenmek istiyorum, biraz daha yapıcı olmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.