Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Jandarma'dan Malatyalı şehit ailesine ziyaret

Malatya

Malatya İl Jandarma Komutanlığı'ndan Malatyalı Şehit Mehmet Kılınç’ın baba evine ziyaret gerçekleştirildi.

2016 Tarihinde Mardin İlinin Nusaybin İlçesinde görevini icra ederken hain terör örgütü tarafından el yapımı bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Mehmet Kılınç’ın baba evine İl Jandarma Alay komutanı  J.Kd.Alb. Ercan Altın, İl jandarma Komutan Yardımcısı Coşkun Çorapcı,  Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Boyacıoğlu ve İl Müftüsü Veysel Işıldar’dan ziyaret gerçekleştirildi. 
Şehit babası Tayyar Kılınç, nazik ziyarette dolayı memnuniyetlerini dile getirerek teşekkürlerini iletti. 

ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ MEHMET KILINÇ'IN ÖZ GEÇMİŞİ
 

15.10.1991 tarihinde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Mahallesinde Tayyar ve Nazife KILINÇ çiftinin evladı olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şehit Mustafa KAYA ilköğretim okulunda tamamladı. Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesini bitirdikten sonra İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksek Okulunda önlisans eğitimi aldı.
Vatani görevini 2011 yılında Van’ ın Başkale ilçesinde tamamlayan Şehit Kılınç, 2013 yılında evlenerek Gaziantep’e yerleşti. Burada Muhasebe sektöründe çalışırken Uzman Çavuşluk Sınavına müracaat ederek 2015 Yılında Adıyaman Jandarma Özel Harekat Taburunda göreve başladı. 2016 yılında Hendek Operasyonlarında Şırnak, Cizre ve Silopi’de bölücü terör örgütlerine karşı Kahramanca mücadele etti. 05.05.2016 tarihinde Mardin İlinin Nusaybin İlçesinde görevini icra ederken hain terör örgütü tarafından el yapımı bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit oldu. Şehidimizin şehadetinden 44 gün sonra Mehmet Eymen Kılınç adında bir evladı dünyaya geldi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.