Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Film Festivali büyük coşkuyla kutlandı

Malatya

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Malatya İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali büyük coşkuyla açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış töreninde kortej yürüyüşüne birçok ünlü ve belediye başkanları eşlik etti.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sinema Topluluğu tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi tarafından destek verilen festivale Ulusal Kategoride 186, Uluslararası Kategori ’de ise 876 eser başvurdu.

Toplam başvuru sayısı 1062 olurken, İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali tarihinde bu sayılarla başvuru sayısı açısından rekor kırılmış oldu. Festivale en çok başvuru 193 eserle İran’dan yapılırken İran’ı 89 eserle Hindistan, 55 eserle Amerika Birleşik Devletleri, 49 eserle Rusya takip etti.

16 Mayıs'ta 14. Malatya Film Festivali açılış töreni büyük bir katımla coşkuyla kutlandı. Açılış töreni önce İletişim Fakültesi binası önünde Film yönetmeni Dr. Öğr. Üyesi Ersin Aycan'ın önderliğinde ünlüler ve öğrencilerin katılımıyla kortej yürüyüşüyle başladı.

Konvoy, İletişim Fakültesinden Turgut Özel Kongre ve Kültür Merkezi'ne kadar davul zurna eşliğinde yürüdüler. Yolun yarısında konvoyu karşılayan İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve siyasiler konvoy eşliğinde kongre ve kültür merkezine kadar eşlik ettiler.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.