Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Gürkan'dan şire pazarı esnaflarına ziyaret

Malatya

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şire pazarı esnafı ile bir araya geldi. Şire pazarı esnafını ziyaret eden Başkan Gürkan, pazar içerisinde yapılan çalışmaları da yerinde inceleyerek ilgililerden bilgiler aldı.

Kayısı Pazarında esnaf ve oda başkanlarıyla bir araya gelerek yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Kayısı pazarımızda esnaf ve oda başkanlarımızla bir araya geldik. Özellikle son süreç içerisinde Arslantepe’nin UNESCO Kültürel Miras Listesine dâhil olmasından sonra yoğun olarak tur için gelenlerin olduğunu ifade ettiler.

Bizlerde tur ile gelen misafirlerimizin alışveriş yaptıklarını gördük. Bu, Malatya açısından sevindirici. Bugün Malatya’da çalıştaylar, sempozyumlar, konferanslar, paneller yapılıyor. Kültürel ve sosyal etkinliklerimizin şehrin ticaret alanında da önemli bir katma değer sağladığını belirtmek istiyorum.

Biz belediye olarak yollarla ilgili, tarihi eserlerle mirasımızın korunmasıyla ilgili ve yine teşvik noktasında oteller, sosyal ihtiyaçların karşılanacağı mekânlarla ilgili yerlerin hazır bulunmuşluk düzeyi standart olarak yüksek. Şire pazarı diye tabir ettiğimiz kayısı pazarının da standartlarının yükseltilmesi gerekir. Bu anlamda özellikle Dünya Kayısı Ticaret Merkezini yaparken bu isim tesadüfen seçilen bir isim değil. Şu anda Türkiye’deki en büyük inşaatlardan birkaç tanesinden biridir.

Dolayısıyla kayısı pazarının da yöneticileriyle birlikte ilgili genel sekreter yardımcılarımız ve daire başkanlığımızla bir koordine yapıp albenisi yüksek bir seviyeye getirilmesi gerekir. Bizim Malatya’ya dışarıdan gelen insanlara vereceğimiz mesaj şu olmalıdır; gelişmişlik düzeyi yüksek olduğu ki bu söyleniyor.

Malatya temiz bir şehir, yeşil bir şehir, Malatya’nın esnafı çok iyiesnaf. Esnafların hizmet ettiği mekânlarda çok güzide mekânlar demeleri gerekir. Bundan sonra yapılacak olan çalışmaları hep birlikte koordine edip daha güzel çalışmalar yapacağız. Esnafımızla hep birlikte el ele vereceğiz ” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.