Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Gri pasaport skandalı sürüyor

Malatya

Yeşilyurt Belediyesi’nin hizmet (gri) pasaportu çıkarttırarak Almanya’ya gitmelerine aracılık ettiği, büyük çoğunluğu Bingöllü olan 43 kişinin Türkiye’ye dönmemeleri üzerine idari ve adli işlemler başlatıldı.Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın, kararın aleyhine çıkması durumunda yargılanacağı, yargılamadan önce istifa etmemesi halinde görevden alınacağı, bu nedenle sıkıntılı günler geçirmekte olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yeşilyurt Belediyesi’nin hizmet (gri) pasaportu çıkarttırarak Almanya’ya gitmelerine aracılık ettiği, büyük çoğunluğu Bingöllü olan 43 kişinin Türkiye’ye  bir daha dönmemeleri üzerine başlatılan idari ve adli işlemler kapsamında, İçişleri Bakanlığınca hakkında verilen “soruşturma izninin” iptal edilmesi için Danıştay’a başvuran Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın, kararın aleyhine çıkması durumunda yargılanacağı, yargılamadan önce istifa etmemesi halinde görevden alınacağı, bu nedenle sıkıntılı günler geçirmekte olduğu bildirildi.  Adli soruşturmanın ilk aşamasında 3 kişi tutuklanmıştı.

''ÇEVREYE DUYARLI BİREYLER YETİŞTİRME''
Yeşilyurt Belediyesi'nin, "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek" başlığı ile hazırladığı sözde projeye dahil edilerek Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün Türkiye'ye dönmemesi ile  Nisan 2021’de, 'Gri Pasaport Skandalı' olarak Türkiye ve Almanya gündemine oturan Gri Pasaport skandalına ilişkin iddialar üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı adli soruşturmanın ilk aşamasında, adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir K., Bingöl'ün Servi Beldesi Eski Belediye Başkanı Ali A.  ve Almanya’da olayın organizatörü konumunda olan Ersin K. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan ve mahkemece gizlilik kararı verilen “Gri pasaport skandalı” soruşturması dosyasında çok önemli iddia ve detayların olduğu öğrenildi. Bu nedenle dosya ile ilgili olarak yeni gelişmelerin yaşanabileceği ifade ediliyor.
 

''YA İSTİFA EDECEK YA DA GÖREVDEN ALINACAK''
Yeşilyurt eski belediye Başkan Yardımcısı Bekir K., Bingöl’ün Servi Beldesi eski Belediye Başkanı Ali A. ve olayın Almanya’daki organizatör konumunda olan Ersin K.'nın da tutuklanması ile yeniden gündeme oturan Gri Pasaport Skandalı ile ilgili olarak kısa sürede önemli gelişmelerin yaşanabileceği bildiriliyor. Buna göre, gri pasaport skandalının gündeme gelmesinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan idari soruşturmada Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar hakkında “soruşturma izni” verildiği, ancak Çınar’ın bu iznin iptal edilmesi için Danıştay’a başvurduğu ve bu günlerde karar verilmesinin beklendiği öğrenildi. Danıştay’ın, İçişleri Bakanlığınca verilmiş olan soruşturma iznini kaldırmaması halinde, Mehmet Çınar’ın yargılanabilmesi için Yeşilyurt Belediye Başkanlığından ya kendiliğinden istifa edeceği ya da görevden alınacağı belirtiliyor.  

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, geçtiğimiz hafta Ankara'da AKP Genel Merkezinde Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Genel Sekreteri Fatih Şahin ve Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri’yi ziyaret ederek, bu ziyaretlerine ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaştı. Çınar'ın Ankara ziyaretinde kendisine önemli destek veren AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ı da ziyaret ettiği öğrenildi. Çınar, hafta sonunu ise İstanbul’da Malatya Dernekler Federasyonu'nun Güngören Belediyesi ev sahipliğinde düzenlediği 3. Geleneksel Malatya Kayısı Festivali ile Esenler Belediyesi ve MASTÖB tarafından düzenlenen Yeşilyurt Dalbastı Kiraz Festivaline katılarak geçirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.