Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Fedakar babanın çilesi! Hayırseverleri yardıma çağırdı

Malatya

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek mahallesinde yaşayan Suriye uyruklu baba Bedran Hamed, yürüyemeyen kızı Aya’yı her sabah bisikleti ile eğitim gördüğü Şehit Hasan Yıldırım İmam Hatip ortaokuluna götürüp getiriyor.

Yeşilyurt İlçesine Bağlı Dilek Mahallesinde yaşayan Suriyeli Fedakar baba Bedran Hamed küçük çocuğunun eğitim görebilmesi için her sabah 4 kilometre yolu bisikletle gidiyor. Fedakar baba kızını Yeşilyurt Şehit Hasan Yıldırım imam hatip ortaokuluna götürüyor. 

 “Küçük kızımı okulundan mahrum etmeyeceğim”
Suriye’de savaş bölgesinden çıkıp Türkiye’de Dilek Mahallesinde yaşayan Fedakar Baba Bedran Hamed kızım Aya Küçük yaşta bir ameliyat geçirdi, ayaklarında sorun var yürüyemiyor. Bende her sabah okula 4 kilometre yoldan bisikletle okula getiriyorum, durum iyi olmadığı için servisle gönderemiyorum. Ayaklarında sorun var tek başına yolda yürüyemiyor, buradan hayırsever iş insanlarından çocuğuma elektrikli sandalye istiyorum. Çocuğum eğitim ve öğrenimi için her gün gelirim ifadelerini kullan Baba Bedran yetkililerden yardım bekliyorum, bize yardım edin" dedi. 

“Öğretmen olmak istiyorum”
Yeşilyurt Şehit Hasan Yıldırım imam hatip ortaokulunda 12nci sınıf öğrencisi Aya Hamed ise: "Suriyeliyim. Dilek Mahallesinde yaşıyorum, her sabah babam beni okula bisikletle getiriyor. Sabah soğuk ve yağmurlu oluyor, buradan yetkilere seslenmek istiyorum, tekerlekli sandalye istiyorum. Okulda arkadaşlarım bana uzak duruyor, sebebi ise bizim fakir olmamızdan kaynaklanıyor.Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum.  Benim gibi durumu iyi olmayan çocuklara ve ailelerine umut olmak istiyorum" şeklinde konuştu. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.