Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Malatya'da

Malatya

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,” Medeniyetlere beşiklik yapmış Malatya’mıza da hizmet etmek, onu dünyaya tanıtmak da bizim vazifemiz. Şehrimizin sanayi ve ticaret potansiyelini birlikte artırmaya, turizm kapasitesini de geliştirmeye devam edeceğiz” dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Malatya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ”Bugün Seyyid Battalgazi’nin memleketi, kayısı diyarı, eşi bulunmaz Malatya’da bulunmak ayrı bir mutluluk.” diyen Bakan Çavuşoğlu, ” Malatya’yı özledik. Çok program ve planlamalar yaptık Milletvekilleri ile davetler de oldu ama kısmet bugüneymiş. Malumunuz dış politika çok yoğun, gündem çok yoğun sürekli misafirler ağırlıyoruz.

Bu yoğun programlardan fırsat buldukça, teşkilat başkanlarımızın görevlendirmesi ile genel merkezden illerimizi de ziyaret ediyor, hemşerilerimiz ile buluşmaya çok önem veriyoruz. İl ziyaretleri vesilesiyle vatandaşlarımız ile sohbet ediyor hasret gideriyoruz, diğer taraflardan da fikir alışverişi yaparak görüş ve tavsiyelerini dinliyoruz. Bu şekilde milletimizin önceliklerini dış politikamıza yansıtıyoruz. Dış Politikamızı böylelikle kurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya'nın dünyada kuru kayısısının yüzde 80'ini üretip ihraç ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, ”Küresel gıda krizi bugün herkesin konuştuğu bir konu. Böyle bir dönemde Malatya’mız ve tüm Türkiye için Malatya’nın ürettiği ürünler güven kaynağıdır. Dünya Kuru Kayısının yüzde 80’nini Malatya üretiyor. Ama Malatya’yı sadece kayısıya indirgemek doğru değil. Cevizi, üzümü, kirazı, nar ve dur gibi birçok ürünü ülkemize kazandırdığı gibi ihracatta yapıyoruz” dedi.

Bakanlık kayıtlarına göre yurt dışında 100 binden fazla Malatyalının yaşadığını, Malatyalıların da dürüstlük, çalışkanlık ve vatanseverliğiyle ön plana çıktığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, ”Malatya’yı sadece tarım ürünlerine indirgemek de doğru değil. 2 Cumhurbaşkanı çıkarmış bu kadim şehir zengin tarihi ve kültürü ile çalışkan insanı ile her zaman ön planda olmuştur.

Başta Avrupa olmak üzere pek çok ülkede yüz binden fazla Malatyalı hemşerilerimiz yaşıyor. Özellikle bizlerin tespiti de bu yurt dışındaki temsilciliklerimizde Malatyalı hemşerilerimizin dürüstlük, çalışkanlık ve vatanseverliği ön plana çıkıyor. Herkes tarafından da saygı ile karşılanıyor. Dalayasıyla Malatyalı vatandaşlarımız, hemşerilerimiz her yerde bizim göğsümüzü kabartıyor” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.