Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Deprem Bölgesinde Mayıs Ayında Yıkımlar Yeniden Başlayacak

Malatya

6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti. Depremin vurduğu illerde enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Vali Ersin Yazıcı’nın YİKOB’a vali yardımcısı Abdulselam Bıçak ve Çevre Şehircilik tecrübesi olan Malatyalı Cevdet Sel’in başarısı ile ağır hasar alan yapıların yıkımında başarı oranı yüzde 15’lerden yüzde 82’ye ulaştı.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kentte yıkılan binaların enkazlarını kaldırma oranının yüzde 82'ya ulaştığını belirterek, şehri yeniden ayağa kaldırmak adına sahada çok büyük işlerin yapıldığını söyledi.

“Yıkımı gerçekleştirilen konut sayısı 30 bin”

Bölgenin zeminin sulak olması ve birçok yerde yeraltı sularının halen çıkması nedeniyle zemin sıklaştırılmasının ardından temellerini atıldığı ve iş yerlerinin yaklaşık 1 yıl gibi bir zamanda tamamlanması bekleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından edinilen bilgilere göre, Malatya'da yıkımı gerçekleştirilen konut sayısı 30 bin olarak belirtildi. Yıkımı bekleyen konut sayısı 6 bin olduğu belirtiliyor. Mahkemelik olan işyeri ve konut sayısı ise 4 bin 500 olduğu açıklanırken, mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı alının konut sayısı ise 2 bin 250 olarak bildirildi.

“Cevdet Sel, öncülüğünde yürütülen çalışmalarda sona doğru gelindi”

Asrın felaketinde büyük hasar alan Malatya'da yaz ayında yüzde 15'lerde olan yıkım oranı şuan kent genelinde yüzde 82'ye ulaştı. Yıkımı koordine eden Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı sorumlu Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak ve ile Yatırım İzleme Müdürü Cevdet Sel, öncülüğünde yürütülen çalışmalarda sona doğru gelindi. Bu kapsamda hasar alan konutların ve işyerlerinin mahkeme süreci sonuçlanması ile ay içerisinde yıkım işlemlerinin başlanacağı belirtildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.