Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Başkan Samanlı, 27 Mayıs darbe dönemini değerlendirdi

Malatya

27 Mayıs 1960 yılında Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesini, 27 Mayıs ülkücü şehitlerinin yıl dönümü ve yakın zamanda Irak'ın Kuzey'ine düzenlenen Pençe Kilit Operasyonunda 5 şehit verilmesini değerlendiren MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Türkiye Ekspres Habere konuştu.

27 Mayıs 1960 darbe gününün yıl dönümü ve 27 Mayıs ülkücü şehitlerin yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Ekspres Habere değerlendirmeler de bulunan MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, ''Darbeler Türkiye tarihinde kara leke olarak her zaman yerini almıştır. bu tür darbeler ülkeyi geriletmek adına, Türkiye'deki gelişmeleri engellemek adına çeşitli kişiler tarafından, ülkeler tarafından her zaman oynana bir oyundur. Bu 27 Mayıs darbeside merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının derdes edilmesiyle gelişen bir olaydır. Biz de onları rahmetle, minnetle anıyoruz. Bu gibi darbelerin ülkemizde yaşanmamasını temenni ediyoruz. En son 15 Temmuz darbesini yaşadık, buna hepimiz şahit olduk. Düşman durmuyor, sürekli ülkemizi geriletmek adına, yavaşlatmak ve ele geçirmek adına bu mukaddes topraklarda kendi hakimiyetini sağlamak adına insanlarımıza kıymaya devam ediyorlar. 1980 olaylarında yaşayıp gördüğümüzde birçok gencimizin idam edilmesi, öldürülmesi, işkence edilmesini hep birlikte şahit olduk. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak hem ülkücü şehitlerimizi yad ediyoruz, anıyoruz.Malumunuz üzerine 5 bin şehir veren bir partiyiz bir harekatız. Milliyetçi Hareket Partisi menzupları, söz konusu vatan olunca canlarını vermekten ödün vermezler. Bu ülkenin büyümesi için gelişmesi için bayrağın dalgalanması için canlarını vermişlerdir. Bundan sonraki süreçtede vermeye devam edeceklerdir'' ifadelerini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanda mücadele ettiği gibi terörlede mücadele ettiğinin altını çizen Samanlı, '' Bugün baktığımız zaman bitme noktasına gelen terörün son çırpınışlarını görmekteyiz. İnşaallah bir şehit haberi gelmeden bir şehit olmadan bu terör örgütünden kurtuluruz. Refah ve huzurlu günlerin yakında olduğunu belirtmek isterim. Bunun içinde 2023 seçimleri çok büyük bir önem arzetmektedir. Bu istikrarın sürmesi lazım. Milletimizin çeşitli oyunlara gelmeden Cumhur İttifakını desteklemesi lazım'' diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.