Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Araç sahiplerine kışlık bakım uyarısı  

Malatya

Malatyalı oto tamircileri, kış mevsimi öncesi sürücülere araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulunarak kışlık bakımı ihmal eden araç sahiplerinin kışın oluşabilecek arızalar nedeniyle daha ağır faturalarla karşılaşabileceklerini söyledi.

“Antifriz yaz kış kullanılmalıdır”

Malatya’da Eski Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 33 yıldır ototamirciliği yapan Aziz Berk isimli esnaf, kış bakımını her araç sürücüsünün yapması gerektiğini ifade ederek, yapılan bakımlar hakkında bilgi verdi. Berk, “Kış mevsimi gelmeden sürücülerinaraçlarının fren balatlarına baktırmaları lazım, masörler iyi değilsedeğiştirmeleri lazım. Çünkü masörlerin esnemesi lazım. Bunun yanında araçlarınön düzen bakımının yapılması lazım. Araçların kışlık bakım için aldığımız ücret200 TL bakım bakıyoruz sürücülerimiz uyarıyorum. Yine kış lastiğinin takılmasılazım, kaloriferlerin elden geçirilmesi lazım. Yani genel olarak araçlarınyağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatı, silecekleri, akü ve lastiklerininkontrol edilmesi hayati önem taşıyor. Avrupa dediğimiz araçlarda ise sadeceantifiriz değişimi, yağ bakımı, yağ filtresi bakımı, hava filtresi ve klimabakımı gibi bakımlar yapıyoruz. Yapılmadığı zaman bunlar sürücünün aleyhineolur. Mesela kışın fren tutmaz araç kayar, bir yere vurur ve bu gider sürücününcebinden kat kat çıkar” şeklinde konuştu.

“Can güvenliğimiziçin araçlarımıza kışlık bakım şart”

Müşteri Yusuf Şanlı ise; "Kışlık bakımlarını yaptırmak için aziz ustaya getirdim. Araçta kışlık bakım şart. Ailemiz ve sevdiklerimiz taşıyoruz arabaya bakmazsan yolda kalırsın tren önemli, sürücülerimiz gelsin ve kışlık bakımlarını yaptırın yolda kalmayın" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.