Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

72 yaşındaki sporcu gençlere taş çıkartıyor

Malatya

Malatya Battalgazi ilçesine Bağlı Melekbaba Mahallesinde yaşayan Esnaf ve Eski Sporcu 72 yaşındaki Ömer Fişenkçi gençlere taş çıkartıyor.

Malatya Battalgazi ilçesine Bağlı Melekbaba Mahallesinde yaşayan Esnaf ve Eski Sporcu 72 yaşındaki Ömer Fişenkçi; korona virüse de yaptığı spor sayesinde yakalanmadığını iddia ederek hayatında sporun önemli bir yeri var. 

“Sabah güne sporla başlıyorum”

Her sabah 5.30’da uyanıp spora çıkıyor. 15 yıldır ilaç nedir bilmiyor. Korona virüse dahi yakalanmadığını iddia ifaden Fişenkçi, "Her sabah erken saatlerinde mahallede spor yapıyorum, koşuyorum. Mahalle sakinleri de bana teşekkür ediyorlar. Eskiden spor yaptığım zamanlarda Battalgazi’den kapalı spor salonundan Ali Baba' ya kadar koşuyordum. 8 Dakikada gidiyordum, Eski sporcuyum, boksörlük yapıyordum, 1970 yıllarında çok güzel anılarımız oldu" dedi. 

“Gençleri spora davet ediyorum”

Gençlere tavsiyem spordan kopmasınlar diyen 72 yaşındaki Fişenkçi, "spor insan ruhu ve bedenidir, sporsuz insan hiç bir şeye yaramaz. İnsanoğlu vücudu çok hassas, dinç kalmak için spor yapmak gerekiyor, ben mahallede spor yapıyorum ve gençlere örnek olduğunu düşünüyorum. Gençlerimize saygıyı ve sevgiyi de anlatırsak çok güzel şeyler olabilir. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e teşekkür ediyorum, mahalle sakini olarak parkımız var, burada spor yapıyorum ve çocuklar gençler bizimle spor yapıyorlar. Çocuklarımız bir gül onların spor yapmasını istiyorum" şeklinde konuştu. 

“Rahmetli Babam şiir yazdı”

Rahmetli babamdan bana bir şiir miras kaldı, onu okumak istiyorum "sigara üzerine şiir yazmıştı" diyen 72 yaşındaki Ömer Fişenkçi babasının yazdığı şiiri okudu. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.