Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

25. Malatya Kayısı Festivali başladı

Malatya

25 'inci Malatya Kayısı Festivali bugün Turgut Özal Tabiat Parkı’ndaki fuar alanında başladı. Kayısı Festivaline katılmak üzere Malatya'ya gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, benim için hepsi en güzel kayısılardır, dedi.

25 'inci Malatya Kayısı Festivali, bugün Turgut Özal Tabiat Parkı’ndaki fuar alanında saat 12.30'da 'En Güzel Kayısı Yarışması' programı ile başladı. Kayısı festivalinin açılışa katılmak üzere gelen Malatya'ya gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Bediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ak Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve davetliler katıldı.

Kayısıların bulunduğu standı gezen Binali Yıldırım, bütün yarışmacılara başarılar diledi. Gönlünde bütün üreticilerin birinci olduğunu, üretmenin insanlığa yapılabilecek en büyük hizmetlerin başında geldiğini söyleyen Yıldırım, "25 ’incisi gerçekleştirilen Kayısı Festivali dolayısıyla kayısının başkenti Malatya’dayız. 200’e yakın kayısı üreticimizin numuneleri bugün yarışa girdiler. Çok heyecanlı bir süreç yaşadılar. Benim nazarımda sadece üçü değil, bütün üreticilerimiz birincidir. Üretmek çok kutsal bir şeydir. Üretmek insanlarımıza, insanlığa yapılabilecek en büyük hizmetlerin başında geliyor. Kayısı sadece bir bahçe değil. Bir bahçeyi bir ülkenin en temel ihracat ürünü haline getiren Malatya’yı ve Malatya çiftçisini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Fuar alanındaki stantları gezen Yıldırım, vatandaşlarla sohbet edip, sıkıntılarını dinledi. En güzel kayısı yarışmasının birincisi jüri heyetinin yapacağı değerlendirmelerin ardından belli olacak. Sonuçlar akşam festival çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikte açıklanacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.