Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Türküler öksüz kaldı

MAGAZİN

Türkiye’nin müzik arşivi efsanevi Kalan Müzik’in sahibi ve kurucusu, müzik yapımcısı Hasan Saltık, gözyaşaları arasında toprağa verildi.

Türkiye’nin müzik arşivi efsanevi Kalan Müzik’in sahibi ve kurucusu, müzik yapımcısı Hasan Saltık, gözyaşaları arasında toprağa verildi.

Bodrum’da geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında hayatını kaybeden Hasan Saltık bugün son yolculuğuna uğurlandı.


Hasan Saltık svenelerinin katılımıyla Kartal Cemevi'nde son yolculuğuna uğurlandı.  
Cenaze törenine katılanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçı Volkan Konak, Ali Rıza Binboğa ile oyuncu Olgun Şimşek, Şevval Sam ve Kenan İmirzalıoğlu gibi ünlü isimlerde vardı. 

Hasan Saltık, cemevinde düzenlenen törenin ardından Küçükyalı Mezarlığı'da toprağa verildi.


HASAN SALTIK KİMDİR?

1964 yılında Hozat, Tunceli'de dünyaya geldi. Kalan Müzik'in kurucusu olarak bilinir. İlköğrenimini Tunceli'de, ortaöğrenimini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda başladığı obua eğitimini yarım bırakarak Suadiye Lisesi'ne devam etti.
Kuzeni Rahmi Saltuk’un plak şirketinde dört yıl çalıştıktan sonra 1992 yılında Kalan Müzik'i kurdu. Çeşitli yörelerin ulusal ve uluslararası arşivlerde saklanmış ya da unutulmuş kendi dillerinde müzik örneklerini içeren albümler yayınladı. Türkiye'nin zengin kültür potansiyelini ortaya çıkarmaya dönük dokuz yüzü aşkın proje gerçekleştirdi. 1998’de kemancı Cihat Aşkın'ın ‘Minyatürler’iyle Klasik Batı Müziği alanına yöneldi. MÜYAP Yönetim Kurulu üyesidir.
Saltık 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin müzik direktörlüğünüde yapıyordu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.