Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Bergen filminin başrol oyuncusu Farah Zeynep Abdullah kimdir?

MAGAZİN

Bergen filmiyle ününe ün katan oyuncu daha önce oynadığı diziler ve filmler arasında Masumlar Apartmanı, Kelebeğin Rüyası, Unutursam Fısılda ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki de yer alıyor. Peki, Farah Zeynep Abdullah kimdir, kaç yaşında ve nereli olduğu merak konusu oldu. İşte detaylar...

Farah Zeynep Abdullah 17 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul Beşiktaş'ta dünyaya geldi. 1.60 boyundadır. Ailesinin kökenlerini "Babam Irak asıllı Türk, babaannem Üsküplü. Annemse Boşnak ve Erzincanlı," olarak açıklamıştır. Daha çocuk yaşlarda tiyatro ve müziğe karşı bir ilgisi vardı. 2006 yılında babasının işleri nedeniyle İngiltere’ye taşındı.

Lise eğitimine Türkiye’de İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi’nde başlasa da henüz birinci sınıftayken İngiltere’ye nakil oldu. Burada Fransızca, tiyatro, medya ve fotoğrafçılık dersleri aldı.

İngiltere’de yaşarken tiyatro öğretmeni onu oyunculuğa teşvik etti. Tiyatroda oynadığı birçok oyunu İngilizce ve Fransızca olarak oynadı. Sadece 11 yaşındayken bir defaya mahsus olmak kaydıyla bir Türkçe oyunda rol aldı.

Üniversiteye başlamadan önce eğitimine bir sene ara verdi. O sene içerisinde garsonluk ve barmenlik yaptı. İngiltere’de Üniversite ikinci sınıfta eğitim görürken Öyle Bir Geçer Zamanki dizisi için seçmelere katıldı ve Aylin rolü için seçildi. Bundan ötürü eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

İlk Sinema oyunculuğunu İngiltere’de okurken Closer filminde bir striptizciyi canlandırarak yaptı.

Türkiye’deki ilk sinema filmini Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı Kelebeğin Rüyası filminde Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat’la oynadı.
 

2014’ün Mart ayında Star TV ekranlarında başlayan başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ile beraber paylaştığı “Kurt Seyit ve Şura” dizisinde Şura karakteri ile televizyon ekranların dönüş yapmıştır. Masumlar Apartmanı dizisinde İnci karakterine hayat verdi.

Oynadığı diziler ve filmler;

- Öyle Bir Geçer Zaman ki – Aylin Akarsu Talaşoğlu – Yardımcı kadın oyuncu

- Kelebeğin Rüyası – Mediha Sessiz – Başrol oyuncusu
 

- Kurt Seyit ve Şura – Şura – Başrol oyuncusu

- Bi Küçük Eylül Meselesi – Eylül – Başrol oyuncusu

- Unutursam Fısılda – Ayperi – Başrol oyuncusu

- Masumlar Apartmanı - İnci

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra müzik camiyasında da başarılı işlere imza atan oyuncu, 2014 yılında "Gel Ya Da Git"  " "Unutursam Fısılda, "Sevdim", "Eyvah", "Bir Mazi Bin Hatıra", "Nafile" ve "Başka Güzel" isimli şarkıyı seslendirdi. 2017  yılında ise "Haydi Gel İçelim" (Yüksek Sadakat cover)  2018 yılında "Milyonzade" de (Ajda Pekkan cover) "Boşvermişim Dünyaya" (Ajda Pekkan cover) "Arif V 2016 " Filminde seslendirdi. 

Oyuncu, 2018 yılında "Bu Hangi Masaldı?" isimli single'ını müzikseverlerle buluştururken 2019  yılında Erol Evgin'İn Altın Düetler 2 albümünde "Sen Unutulacak Kadın Mısın? isimli şarkısı seslendirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.