Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Bergen filmi Adana Kozan'da neden yasaklandı?

MAGAZİN

Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına Bergen filminin başrol oyuncuları Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu konuk oldu. Bergen filminin Kozan'da neden yasaklandığını değerlendirdiler. İşte ayrıntılar...

Candaş Tolga Işık;

- Bergen filmi Adana'nın Kozan ilçesinde yasaklandı. Bunu duyunca böyle değildir yanlıştır diye düşündüm önce. Sonra araştırdımki gerçektende filmin siparişi verilmiş ve filmin yayınlanacağı gün vazgeçilmiş. Hemen Kozan Belediye Başkanı'nı aradım, film yasaklanmış doğruluğu nedir? Neden yasaklandı diye sordum. Başkan Bey dediki 'öyle uygun gördük' dedi. Ben de dedimki neden öyle uygun gördünüz yani ne oldu da vazgeçildi?  Bana yine aynı şeyi söyledi 'öyle uygun gördük' diyip kapattı telefonu. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Erdal Beşikçioğlu;

- Kozan ülkenin yüz ölçümleri içerisine dahil bir ilçemiz. Bu bağlamda Ankara'da ne seyrediliyorsa orada da o seyredilmek zorunda. Yarın öbür gün bir Belediye Başkanı diyecek, ben Cumhuriyet filmleri oynatmak istemiyorum. Böyle bir şey olmaz. Olursa orada o yapıda bir eksiklik var demektir. O taşın biran önce yerine konulması gereklidir, Kaymakam tatilden geri dönmelidir.

Farah Zeynep Abdullah;

- Dikkatimi çeken başka bir şey söyledi. Dediki izlemedim ama film şiddet içeriyor. Beni çok aydınlattı bilmiyordum şidet içerdiğini gerçekten çok aydınlandım yani.

Erdal Beşikçioğlu;

- Bu çok yanlış, sanatın kendi içerisindeki özgürlüğü lekeleyecek durumlar. Bunların bir an önce onlarca omo ve tursilin gelip biran önce temizlemesi gerekiyor. Altını çiziyorum bir şekilde yani.

Farah Zeynep Abdullah;

- IQ testi olsunlar, komikler yani. Ama bazı şeylerin sırrı çözülemiyor bence, bu insanlar nasıl yaşıyor, nerede yaşıyor, ne yiyor ne içiyorlar anlayamıyorum gerçekten. Böyle bazı şeyleri akıl sırrı erdiremiyorum.

Erdal Beşikçioğlu;

- Valla ben böyle bir ülkede doğmadım, bu zihniyetteki ülkede de ölmeyeceğime inanıyorum yani.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.