Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Grammy ödüllü caz efsanesi Dianne Reeves İstanbul'da

KÜLTÜR SANAT

29. İstanbul Caz Festivali bu sene beş Grammy ödüllü Dianne Reeves'i ağırlıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, 5 Temmuz Salı akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda cazın efsane sesi Dianne Reeves’i konuk ediyor. Reeves’e konserde dünyaca ünlü müzisyen Hüsnü Şenlendirici eşlik edecek.

200 AŞKIN SANATÇI KATILACAK

İstanbul Caz Festivali, bu sene de dopdolu bir programla 25 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında 200’ü aşkın yerli yabancı sanatçıyı ağırlayacak. İstanbul’un en güzel açık hava mekânlarında 13 gün sürecek festivalde efsane isimler sahne alacak. Efsane isimler arasında caz tarihinin olduğu kadar müzik tarihinin de en büyük seslerinden olan Dianne Reeves de yer alıyor.

Caz vokaline bir opera sanatçısıymışçasına yaklaşan Reeves, teknikle duyguyu muazzam bir dengede tutuyor. Sıklıkla efsane Sarah Vaughan ile karşılaştırılan sanatçı, güçlü vokalini Daniel Barenboim şefliğinde gerçekleştirdiği Şikago Senfoni Orkestrası konseriyle de kanıtladı.


YENİDEN BİR ARAYA GELECEKLER
 

Klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, Dianne Reeves’in konserine konuk oluyor. Daha önce İstanbul Caz Festivali’nin yerel ortaklığı ile 2013 yılında International Jazz Day/Uluslararası Caz Günü kapsamında Aya Sofya’da gerçekleşen konserde aynı sahneyi paylaşan ikili, 9 sene sonra 29. İstanbul Caz Festivali sahnesinde yeniden bir araya geliyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.