Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Garip Bülbül Neşet Ertaş, 2022'de sinemalarda

KÜLTÜR SANAT

Mustafa Uslu'nun yapımcılığını üstlendiği "Garip Bülbül: Neşet Ertaş" filminin galası, 2 bin 500 kişilik saz sanatçısının katılımıyla 25 Eylül 2022'de Kırşehir'de gerçekleştirilecek.

 

Erol Parlak yönetiminde, usta sanatçının 3 eserini hep birlikte yorumlayarak rekor denemesi yapılacak. Filmde Ertaş'ı, Abdal geleneğini sürdüren 2 ozan canlandıracak. Bektaş Dolu, usta sanatçının gençlik dönemini, Ramazan Bağgül ise sanatçının Almanya'dan Türkiye'ye kadar olan dönemini oynayacak.

Garip Bülbül, büyük ozan Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini konu ediyor. Hayatı boyunca 400 plak ve birçok kasete imza atan Neşet Ertaş, "Garip" mahlasıyla birçok şiir yazdı. Filmde, 2012 yılında vefat eden Neşet Ertaş'ın hem özel hem de kariyer hayatına dair bilinmeyenler anlatılıyor.

Beykoz Kundura Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Mustafa Uslu, Neşet Ertaş'ın yaşamının filme aktarılmasının önemini anlattı.

Uslu, yollarının uzun, yüklerinin ağır olduğunu kaydederek, "Sadece bir sinema filmi değil, belge, ansiklopedi niteliğinde bir film olacak. Türkülerin ve sözlerinin doğru okunduğu, söylendiği bir sinema eseri olacak inşallah" dedi.

"MAHZUNİ'Yİ TORUNU YİĞİT MAHZUNİ OYNAYACAK"

Zeki Müren ve Türkan Şoray'ın, 1966 yapımı "Mühür Gözlüm" filminin hikayesiyle yapımda yer alacağını ifade eden Uslu, "Zor bir proje. Çünkü projede sadece Neşet Ertaş yok. Anadolu'nun Abdal kültürünü anlatan ozanları var. Çekiç Ali, Hacı Taşan, Muharrem Ertaş, Sadık Doğanay ve Aşık Mahzuni Şerif var. Mahzuni'yi torunu Yiğit Mahzuni oynayacak. O da bizim için gurur verici bir şey" dedi. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.