Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

120 kişinin öldüğü mahalle haritadan silindi

KAHRAMANMARAŞ

Depremin ilk gününde 150 kişinin göçük altında kaldığı Nurhak ilçesine bağlı Kullar Mahallesi’nde, en az 120 kişi öldü. Haritadan silinen mahallede, günler geçmesine rağmen enkaz altında aramalar sürüyor.

Maraş’ta meydana gelen ve 10 ili vuran 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde can kaybı 32 bine dayandı. Maraş’ın Nurhak ilçesinde can kaybı en az 200 kişiyi bulurken, depremin ilk iki günü yolu açılmayan ve enkazın altında 150 kişinin kaldığı Kullar Mahallesi, neredeyse haritadan silindi.

Mahallelilerin verdiği bilgiye göre en az 120 kişi öldü, enkaz altından ise 60’a yakın kişi sağ olarak çıkarıldı. Yine mahallede yüzlerce hayvan da enkaz altında kalarak can verdi.

Su ve elektriklerin olmadığı mahalleden göç etmek isteyen yurttaşlar, ellerinde kalan hayvanları yarı fiyatına satmak zorunda kalıyor. Günlerdir hayvanlar için su ve yem bulunmazken, mahalledeki hayvanları almak için ise tüccarlar adeta köye dadandı.

KÖYDE ELEKTRİK YOK, SU YOK’

“Depremin üzerinden bir hafta geçti, devlet, millet nerede?” diye soran köylülerden Ali Şahin, “Şu an köyde elektrik yok, su yok. Bizim için en büyük sıkıntı şuan bu. Hayvanlarımı besleyemiyorum. Hayvanlarımıza su bile veremez durumdayız. Tüccarlar buraya akın ediyor. Çünkü 30 bin TL olan bir hayvana, 15 bin TL veriyorlar. Biz de mecburen satmak zorunda kalıyoruz. Depremde gelinimi kaybettim, malım gitse ne olur? Bir kamyonum var ve oraya battaniye koyarak yaşamaya çalışıyorum. Şuan sadece yaşamaya ve ölmemeye çalışıyoruz" diye anlattı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.