Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Büyükçekmece’de 22 kaçak yapı yıkıldı

İSTANBUL

Büyükçekmece Gölü mutlak koruma havzasında yapılan 22 kaçak yapı yıkıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yıkımlarla ilgili "İstanbul'un en önemli içme suyu toplama havzasını korumakta kararlıyız" dedi.

 Maraş depremlerinin ardından gözler bir yandan da olası İstanbul depremine çevrilirken, bazı ilçe belediyelerinin kontrolleri sürüyor. Eski yönetmeliklere göre inşa edilmiş binaların incelendiği Büyükçekmece'de, Kararağaç Mahallesi Eskice mevkiinde imarsız ve kaçak inşa edilen 22 yapı tespit edildi.

İSKİ Koruma Havzası Müdürlüğü ve Büyükçekmece Belediyesi, yapı sahiplerine yapılan tebligatın ardından polis ve zabıta müdürlüğü ekipleri gözetiminde yıkım işlemini gerçekleştirdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece sınırları içerisinde kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyeceğini belirterek, "İstanbul'un en önemli içme suyu toplama havzasını korumakta kararlıyız. Bugüne kadar göstermiş olduğumuz kararlılığı aynı şekilde sürdüreceğiz" dedi.

'VATANDAŞIN KEYFİNİ BEKLEMEYECEĞİZ'

Akgün, Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinden herkesin ders çıkarması gerektiğini belirterek "Büyükçekmece’de 2 bin 300 civarında yıkılması gereken bina kaldı. Vatandaşın keyfini beklemeyeceğiz" demişti. Akgün, ayrıca eski yönetmeliğe göre yapılmış bütün yapıların da yıkılacağını söylemişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.