Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın başarılı, yardımsever iş kadını: Nadire İçkale

HABERDE İNSAN

Bugüne kadar yapmış olduğu hayır işlerinde ve başarılısıyla adından sıkça söz ettiren aynı zamanda Diyarbakır'ın gururu İş İnsanı Nadire İçkale kimdir? İçkale Grubu hangi projelere imza attı? Nadire İçkale'nin şirketi hangisidir?

Oscar törenlerinden Kraliçe’nin davetlerine, Beyaz Saray’dan Mandela ile tanışmasına kadar dünyadaki her şeyi yaşamış… Elizabeth Taylor ve Sophia Loren’le yarışıp onları geçebilecek güzellikte bir kadın… Babası çok varlıklı olmasına rağmen küçükken mutlu olmak için değil çok güçlü olmak için dua edermiş… Çünkü en sevdiği şey insanların hayatlarına dokunmak ve onlara yardım etmekmiş… Okulda yemek alması için annesinin verdiği harçlığı kapının önündeki insanlara dağıtıp akşama kadar aç dolaşırmış ve bugün ise binlerce öğrencinin okuduğu okulları var… Tek başına şantiyelerde çalışarak geçirilen bir gençlik ve bugün sahibi olduğu otellerden biri olan Spice Otel Belek, Ortadoğu’nun en güzel spası ödülüne sahip… Çocuklarına aşık bir anne… Sürekli okuyor… En büyük hayali çok aşık olduğu Diyarbakır’da kendi adına bir okul daha açmak… Yakından tanıyınca kalbinin iyiliğinin ve kocaman yeşil gözlerinin etkisinden çıkamayacağınız hem içten hem dıştan güzel bir insan.

Nadire İçkale, lüks konut ve villa inşaatlarının yanı sıra otel, hastane ve üniversite, kültür sarayları, sosyal konut ve özel hizmet binaları, altyapı inşaat işleri yapan İçkale Grubu'nun kurucusu merhum Mehmet İçkale'nin eşidir. Nadire İçkale, İçkale Şirketler Grubu Onursal başkanı ve Diyarbakır Tanıtım,Kültür ve Dayanışma Vakfı başkan yardımcısıdır. Nadire İçkale, iş dünyasından kadınlarla düzenlediği umre ve hac ziyaretleriyle de basının gündemine gelmiştir.

İş kadını Nadire İçkale, 20 Nisan 1955 Diyarbakır doğumlu. İnönü İlköğretim Okulu ve Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi mezun oldu. Sonrasında girdiği Ankara Ticari İlimler Akademisi’nde öğrenim gördü. 1972 yılında İnşaat Mühendisi Mehmet İçkale ile evlendi. Ozan, Diyar ve Ömer isimlerinde üç çocukları oldu. 1978 yılında Ankara’ya yerleştiler.

1992 yılında eşi işadamı Mehmet İçkale, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Ev hanımı olan Nadire İçkale, eşinin vefatı üzerine İçkale Şirketler Grubu’nun başına geçti. Alt yapı, baraj, konutlar, oteller olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok projeye imza attı. Diyarbakır Tanıtma, Kültür ve Yardımlaşma Vakfının (DİTAV) ikinci başkanlığını üstlendi.

Nadire İçkale, gençlerin eğitimine katkıda bulunmak üzere dini ve kültürel birçok seyahat organize etti. Ankara ve Diyarbakır’da eşinin adına iki ilköğretim okulu yaptırdı. Din, felsefe ve tarihe çok ilgi duyan İçkale, World Travel Chanel’da “Kutsal Mekânlara Yolculuk” adlı programı hazırlayıp sundu.

İçkale Grubu’nun biten projeleri!

- 220 Yataklı Yüksek Sınıflı Avaza Otel

- 2 Adet 12 Katlı Toplam 72 Daireli Konut Kompleksi

- 3000 kişi kapasiteli Ruhiyet Köşkü

- 400 Öğrenci Kapasiteli Genel Öğretim Okulu

- 50 Yataklı Kıpçak Oteli

- 600 Öğrenci Kapasiteli Genel Öğretim Okulu

- 160 Kişilik Çocuk Yuvası

- Dim Önyüzü Beton Kaplamalı Kaya Dolgu Barajı ve Hes

- 1350 Yataklı 5 Yıldızlı Resort Otel (SPICE HOTEL & SPA)

- 500 Kişilik Drama Tiyatrosu

- EVG Panel Fabrikası

- Bakay Kanalizasyon ve Drenaj Altyapı Projesi Sözleşmesi No:3A Hatip Kollektörü

- Kandilli Konakları Süper Lüks Villa ve Dubleks Konutlar

- Konya içmesuyu Projesi İsale Hattı Gömme Dağıtım Depoları Pompa istasyonlar Su Alma Taşkın Tahliye Sistemleri

- Yatağan Bölgesi 258 Dairelik Lojman İnşaatı, Dere Islahı ve Beton Yolların Yapımı

- İçkale Oteli

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.