Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Nadire İçkale gönüllere dokunmaya devam ediyor!

HABERDE İNSAN

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, burslu öğrenciler yararına düzenlenen yemekte bir araya geldi. İçkale Otel’de tanınmış İş İnsanı Nadire İçkale’nin ev sahipliğinde düzenlenen davette, birçok yardımsever bir araya geldi. 


Bugüne kadar yapmış olduğu hayır işlerinde ve başarılısıyla adından sıkça söz ettiren Nadire İçkale, yine takdir toplayan bir organizasyona imza attı. Birçok yardımsever Nadire İçkale'ye ait olan İçkale Otel'de buluştu. Yapmış olduğu organizayonla birçok öğrencinin hayatına dokunan Nadire İçkale yemekli toplantının detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. 

Nadire İçkale sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında: "Yönetim kurulu ile toplandık. Çok keyifli bir yemek oldu. Burslu öğrencilerimize destek veren bütün arkadaş ve akrabalarıma, emek veren tüm üyelerimize, Ağabeylerimiz Abdülkadir Aksu ‘ya, Hikmet Çetin ve başkanımız Metin Cizreli’ye sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu evlatlar hepimizin geleceği ve iftihar vesilerimizdirler. El birliği ile onları hayata güzel başlamaları için çanalamak ne güzel bir gayedir. Şükürler olsun" ifadelerini kullandı. 

NADİRE İÇKALE KİMDİR?

İş kadını. 20 Nisan 1955, Diyarbakır doğumlu. İnönü İlköğretim Okulu ve Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi mezunu. Sonrasında girdiği Ankara Ticari İlimler Akademisi’nde öğrenim gördü. 1972 yılında İnşaat Mühendisi Mehmet İçkale ile evlendi. Ozan, Diyar ve Ömer isimlerinde üç çocukları oldu. 1978 yılında Ankara’ya yerleştiler.

1992 yılında eşi işadamı Mehmet İçkale, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Ev hanımı olan Nadire İçkale, eşinin vefatı üzerine İçkale Şirketler Grubu’nun başına geçti. Alt yapı, baraj, konutlar, oteller olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok projeye imza attı. Diyarbakır Tanıtma, Kültür ve Yardımlaşma Vakfının (DİTAV) ikinci başkanlığını üstlendi.

Nadire İçkale, gençlerin eğitimine katkıda bulunmak üzere dini ve kültürel birçok seyahat organize etti. Ankara ve Diyarbakır’da eşinin adına iki ilköğretim okulu yaptırdı. Din, felsefe ve tarihe çok ilgi duyan İçkale, World Travel Chanel’da “Kutsal Mekânlara Yolculuk” adlı programı hazırlayıp sundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.