Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Nadire İçkale'den bir hizmet daha...

HABERDE İNSAN

Diyarbakır'da bulunan Meryem Ana kız mektebi DİTAV(Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı) kültür merkezi olacak. Ayrıca tarihi eser olan Mektep eski haline getirilecek.

Bugüne kadar yapmış olduğu hayır işlerinde ve başarılısıyla adından sıkça söz ettiren aynı zamanda Diyarbakır'ın gururu İş İnsanı Nadire İçkale yine durmadı. Diyarbakır'a verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Tarihi bir eser olan Meryem Ana Kız Mektebinin tarihi dokusunu bozmadan restore edilerek kültür merkezine dönüştülecek. Türkiye'nin birçok noktasında şubeleri bulunan kültür merkezlerinden bir taneside Diyarbakır'da bulunuyor. DİTAV(Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı)  kültür merkezi yani Diyarbakır'ın merkez şubesi bu mektep olacak. İnşaat çalışmaları bittikten sonra, Türkiye'nin dört bir tarafından Diyarbakır'a gelecek turistlere rehberlik yapacak bir kültür merkezi olacak.

DİTAV'ın amacı;

Diyarbakır ilini tarihi ve kültürel yapısı ile tanıtmak, bu amaca yönelik konferanslar, sempozyumlar düzenlemek, 

Tarihi ve turistik yapısını ortaya koyabilecek sergilere, fuarlara ve festivallere katılmak, 

Yöre ile ilgili folklor hareketlerini tarihi yapısı içinde incelemek, tanıtılmasını sağlamak, 

Milli Eğitim politikası doğrultusunda durumları ve çalışmaları ülke açısından takdirle izlenenlere eğitim, öğretim, sanat, kültür ve bilimsel çalışmaları konusunda her türlü dayanışma ve yardımı sağlamak ve öğrenim bursu vermektir. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.