Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

GÜZELLİK UZMANLIĞI ARTIK BU AKADEMİDEN SORULACAK

HABERDE İNSAN

Türkiye’nin Merkezi Yeterlilik Kurumları Sınavlarını (Myk) Yapmaya Yetkili Tek Akademisi Diyarbakır’da Hizmete Açıldı

2024 yılından itibaren Türkiye’de Merkezi Yeterlilik Kurumları (MYK) Sınavları’mnı yapmaya yetkili tek merkezi olacak olan Elit Akademi Eğitim Kurumları Diyarbakır’da uzman bir ekip ve profesyonel bir eğitim anlayışıyla hizmet vermeye başladı.  
5.5 ayı kapsayan 826 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere yine uzman ekip gözetiminde yapılacak Merkezi Yeterlilik Sınavı’nın ardında MEB onaylı belge verilecek.
Türkiye’nin ilk özel mesleki eğitim akademisinin kurucusu olan Aynur Öztürk Tanrıkulu,Diyarbakır ve bölge için ilk olan Elit Akademi’de verilecek eğitimlerle kadınları iş sahibi yaparak istihdama katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti.

  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  onaylı güzellik uzmanlığı belgesini vermeye yetkili ve aynı zamanda 2024 yılından itibaren Türkiye’de Merkezi Yeterlilik Kurumları (MYK) Sınavları’mnı yapmaya yetkili tek merkezi olacak olan Elit Akademi Eğitim Kurumları Diyarbakır’da uzman bir ekip ve profesyonel bir eğitim anlayışıyla hizmet vermeye başladı.  
1985 yılında kurulan ve  Diyarbakır’la beraber Türkiye’de 5 şubesi bulunan akademi, 81 ilin tamamında örgütlenerek 2024 yılından itibaren  Türkiye’de Merkezi Yeterlilik Kurumları (MYK) Sınavları’nı yapmaya yetkili tek merkezi olmayı hedefliyor.
 Kanuni düzenleme ile kurulan akademinin  Diyarbakır’daki merkezi Kayapınar İlçesi’nde Yeni Stadyum güzergahı üzerinde hizmet vermeye başladı. Akademinin resmi açılışı Ekim ayında yapılacak ancak eğitimlere şimdiden başlandı. Aynı zamanda Merkezi Yeterlilik Kurumu (MYK) sınavlarını yapmaya yetkili tek akademi olacak olan Elit Akademi Eğitim Kurumları Merkezi’nde güzellik uzmanlığı konusunda  verilen profesyonel eğitimin yanında güzellik merkezi bölümünde de güzellik ve bakım hizmetleri veriliyor.

MERKEZİ YETERLİLİK KURUMLARI SINAVI İÇİN TEK YETKİLİ
 5.5 ayı kapsayan 826 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere yine uzman ekip gözetiminde yapılacak Merkezi Yeterlilik Sınavı’nın ardında MEB onaylı belge verilecek. Kursiyerler, bu belgeyle beraber iş hayatına atılma imkanı bulacak.
İş ortağı Fatoş Yelliler’le beraber Türkiye’nin ilk özel mesleki eğitim akademisini kuran Aynur Öztürk Tanrıkulu, spor akademisi mezunu olup Almanya’da ozmotoloji eğitimi almış. Uzun yıllar GAP Projesi kapsamında mesleki eğitim koordinatörlüğü yapan Aynur Öztürk Tanrıkulu,  Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun (TESK) teşvikiyle bu işe girerken, Elit Akademi Eğitim Kurumları kısa zamanda 81 İl’in tamamına bu işi yaygınlaştırmayı amaçlıyor.
UZMANLIK BELGESİ YURT DIŞINDA DA GEÇERLİ OLACAK
Elit Akademi’nin kurucusu Aynur Öztürk Tanrıkulu,  akademide hem pratik hem teorik eğitim vererek kadınları bu alanda uzmanlaştırmayı ve aynı zamanda istihdama katkıda bulunmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Güzellik uzmanı olmak isteyenler 2024 yılından itibaren MEB onaylı uzmanlık belgesini ve diplomasını bu alanda tek yetkili olan Elit Akademi Eğitim Kurumları’ndan alabilecek. Bu belge ve diplomalar Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da geçerli olacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.