Türkiye Ekspres Haber | Son Dakika | Güncel Haberin Adresi

Tel Aviv yönetimi Rusya ve Çin'in kıskacında

GÜNDEM

AP haber ajansı, İsrail'in ABD lideri Biden ile erkenden karşı karşıya geldiğini duyurdu.

Dünyayı karşısına alıp Gazze Şeridi'ne saldırmaya devam eden İsrail ordusu, Perşembe gecesi de savaş uçaklarıyla yeni bombardımanlara girişti.

Gazze'nin birçok noktasından patlama sesleri duyulurken, jetlerin saldırısında iki ev yıkıldı. Al Jazeera, saldırılarda en az bir can kaybı olduğunu bildiriyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, 1500'ü aşkın yaralının tedavi edildiği Gazze sağlık sisteminin halihazırda bıçak sırtında olduğunu duyurdu.
İsrail ordusu, on birinci gününe giren gerilimde Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'a ait çok namlulu roket fırlatma sahaları ve hava savunma tesislerinin hedef alındığını açıkladı.

Haaretz gazetesi, İsrail Elektrik İdaresi'nin enerjisi kesilen Gazze'ye yakalanan askerler geri dönene kadar müdahale etmeyeceğini ve hatları onarmayacağını aktardı.

Reuters haber ajansı, Gazze açıklarında devriye gezen İsrail savaş gemileri ve botlarının fotoğraflarını dünyaya geçti. Gemilerde ağır silahlı askerler göze çarptı.

Devriye sırasında Hamas tarafından ateşlenen roketlerin Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından imha edilmesi, yine Reuters tarafından kadraja alındı.
Son olarak ABD Başkanı Joe Biden'ın acil şekilde tansiyonu düşürme çağrısına kulak asmayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Twitter hesabından bir video paylaştı.

Biden'la telefon görüşmesi gerçekleştiren Netanyahu, Gazze operasyonlarının süreceğini belirtip Washington'ın İsrail'in kendisini savunma hakkını desteklediğini kaydetti.
İsrail'in Kanal 12 televizyonu, Tel Aviv yönetiminin Cuma gününden önce ateşkese gidilmesini beklemediğini bildirdi. Kanal haberini güvenlik yetkililerine dayandırdı.
Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Musa Ebu Merzuk, ateşkes müzakerelerini "Devam eden çabaların başarıya ulaşacağını düşünüyorum" sözleriyle değerlendirdi.

Lübnan'da yayın yapan TV kanalı El Meyadin'e konuşan Merzuk, 1-2 gün içerisinde karşılıklı anlaşma temelinde bir ateşkesin sağlanmasını beklediğini söyledi.

Reuters'a konuşan Mısırlı bir güvenlik kaynağı da arabulucuların yardımıyla tarafların prensipte ateşkesi kabul ettiklerini ancak ayrıntıların hala gizlice müzakere edildiğini aktardı.
Katar merkezli Al Jazeera televizyonu ise, Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Elçisi Tor Wennesland'ın Katar'da Hamas şefi İsmail Haniyeh ile görüştüğünü duyurdu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.